Lucian Bute va boxa in Romania !

Dorinta cea mai mare a lui Bute se va implini: campionul mondial la box va avea primul meci in Romania! Lucian Bute a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ca va boxa pentru prima data in Romania. Sportivul a mai declarat ca nu s-a stabilit inca adversarul pe care-l va intalni in Romania, dar ca este pregatit pentru orice adversar.
“Pentru mine e o onoare ca pot boxa in tara mea. Am vizitat sala Romexpo, si sala Polivalenta. Nu conteaza locul. Poate fi si pe stadion, important e sa vin si sa boxez in Romania. Nu-mi aleg eu adversarii, vom afla in urmatoarele zile, Interbox impreuna cu IBF vor stabili asta. Am ajuns la un nivel la care nu ma mai tem de niciun adversar, sunt campion mondial, numarul 1. Boxez in Romania pentru mine, pentru Romania si pentru toti fanii de aici! Nu ma dau cel mai mare patriot, dar pentru mine Romania e casa mea. Inima ma trage aici”, a declarat Lucian Bute intr-o conferinta de presa.

Galeriile bucurestene vor sanctiuni individuale, nu colective

Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei echipei Dinamo, a declarat ca sustinatorii formatiei “alb-rosii”, precum si cei stelisti si rapidisti, au solicitat intotdeauna ca sanctiunile sa fie aplicate individual si nu colectiv, asa cum propune prefectul Capitalei. “E simplu, s-a mai pus o data aceasta problema. Ei isi mascheaza incapacitatile organizatorice prin pedepse colective. Oamenii sunt incapabili si vor sa mascheze asta prin masuri drastice, uitand ca intr-o galerie oamenii considerati problema ii poti numara pe degetele mainilor. Din 1100 de bilete pe care le vom primi noi in Ghencea, mi-e greu sa cred ca sunt mai mult de 20 de oameni cu probleme. Care deja sunt in atentia Jandarmeriei. Atunci acestia ar trebui identificati si propunem ca sanctiunile sa se inaspreasca. Noi, galeriile, dorim ca pedepsele sa fie individuale si nu colective. Noi am vrut cu ceva vreme in urma sa ne intalnim cu Dragomir si cu Jandarmeria, dar Mitica Dragomir a spus ca nu sta de vorba cu golanii. Galeriile echipelor Dinamo, Steaua si Rapid au sustinut intotdeauna ca sanctiunile sa se aplice individual, pe baza probelor video si a declaratiilor martorilor”, a declarat Ionescu. Liderul suporterilor dinamovisti a mai spus ca exista precedente in Europa, in Grecia suporterii atenieni neavand voie pe stadioane la derbiuri in calitate de oaspeti: “Sper ca nu se va ajunge totusi aici. Exista insa precedente in Europa, in Italia si in Grecia. Asa s-a ajuns in Grecia ca suporterii atenieni sa nu participe la derbiurile echipelor din oras in calitate de oaspeti. Are sorti de izbanda, dar nu ni se pare normal”. Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat ca a propus cluburilor de fotbal si presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) interzicerea accesului galeriei echipei oaspete pe stadion, la derbiurile unde riscul de violenta este mare. Mihai Atanasoaei a spus ca propunerea vine ca incercare de a diminua violenta in sportul romanesc, atat pe stadioane, cat si in afara lor. Prefectul a precizat ca s-a intalnit cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, si ca s-au gandit la demersuri pentru a creste siguranta cetatenilor in contextul meciurilor de fotbal, in special a derbiurilor. Atanasoaei a mai spus ca a avut loc si o sedinta, la care au participat reprezentanti ai fortelor de ordine si ai conducerilor cluburilor de fotbal, unde s-a discutat aceasta propunere, sustinuta de LPF. Atanasoaei a spus ca daca masura va fi adoptata, cluburile de fotbal vor trebui s-o aplice, chiar daca nu participa la sedinte.
Propunerea nu prevede o regula generala de organizare a meciurilor de fotbal, fiind vorba despre o masura luata numai la derbiurile unde riscul de violenta este mare. Astfel, autoritatile locale, impreuna cu fortele de ordine, vor face o analiza de risc inaintea derbiurilor, pentru a stabili daca galeria echipei oaspete va avea sau nu acces pe stadion.

Instalatia de incalzire a terenului, conditie obligatorie pentru obtinerea licentei

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis ca una dintre conditiile obligatorii in vederea obtinerii licentei cluburilor pentru Liga I sa fie, incepand din sezonul 2012/2013, existenta instalatiei de incalzire a terenului de joc, informeaza site-ul oficial al FRF. Propunerea privind aceasta conditie a venit din partea presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir. Comitetul Executiv al FRF a mai decis ca, in vederea turneului final al Campionatului European Under 17, din Serbia (3-15 mai), cluburile de la care stafful tehnic al nationalei U17 va selectiona jucatori sa fie obligate, sub sanctiunea neprogramarii la jocurile din campionat, sa disponibilizeze fotbalistii convocati incepand cu data de 12 aprilie pana in ziua ultimului meci pe care reprezentativa Romaniei il va disputa la turneul final.