In aceste zile, la Bucuresti, se desfasoara probele unei noi editii a Campionatului national de inot rezervat seniorilor si juniorilor, la care participa si sportivi de la CS Petrolul Ploiesti (antrenor Silviu Anastase) si CSS Ploiesti (antrenori Toma Miritescu, Gratiela Marin, Adrian Florescu).
Dupa primele doua reuniuni ale campionatului, derulate in prima zi a competitiei, inotatoarea petrolista Florina Ilie a reusit sa-si adjudece medalia de bronz la senioare, la proba de 200 m bras, desi are numai 15 ani. Medaliata cu argint la Balcaniada, in luna mai, la respectiva proba, Florina a sosit cu timpul de 2.42,23 minute. In clasamentul junioarelor la proba de 200 m bras, sportiva ploiesteana s-a situat pe pozitia a doua, fiind urmata imediat de Dana Prohnischi, de la CSS Ploiesti.
De mentionat ca, anul trecut, Florina Ilie a stabilit un nou record national la proba de 50 m bras, la care a castigat medalia de argint la senioare si pe cea de aur la junioare. Proba de 50 m bras de la aceasta editie a campionatului se va desfasura in cadrul reuniunii de astazi.
Ieri, dintre sportivii ploiesteni, cele mai ridicate sanse pentru castigarea unei medalii nationale le avea Constantin Tudose, de la CS Petrolul, la proba de 200 m mixt. Acesta avea cel de-al treilea record dintre inotatorii prezenti la startul probei.
Campionatul national se va incheia duminica, pe 19 iunie.
Petre APOSTOL