Hagi i-a transferat titlul de „rege” lui Bute

Antrenorul Gheorghe Hagi i-a spus lui Lucian Bute “tu esti regele acum”, la o intalnire care a avut loc, marti seara, adaugand ca este cel mai inflacarat suporter al pugilistului roman. Intalnirea dintre cei doi a avut loc in momentul cand Bute se intorcea de la antrenament, iar Hagi se afla in incinta hotelului unde este cazat Bute, intr-o intalnire cu niste oficiali turci referitoare la academia de fotbal ce ii poarta numele.
Hagi, supranumit regele fotbalului romanesc, i-a fost idol lui Lucian in copilarie si l-a facut sa iasa pe strazi dupa izbandele nationalei de fotbal. Hagi stia unde este cazat pugilistul, dar nu a vrut sa forteze o intalnire cu el pentru a nu-l deranja. Dupa ce s-au intalnit, Lucian a dat mana cu Hagi si l-a numit rege pe Gica. “Tu esti regele acum”, a venit replica lui Hagi. Hagi i-a promis lui Bute ca pe 9 iulie va fi la Romexpo in primele randuri sa-l incurajeze. La sosirea de la Aeroportul Otopeni, Bute a primit un steag al Romaniei cu autografele lui Hagi si al Nadiei. “Gica va fi cu mine in ring. M-a incurajat Adrian Mutu, si acum tu. Este o mare onoare pentru mine sa fiu sustinut de marii campioni ai tarii. Promit sa nu va dezamagesc”, a spus Lucian. Vazandu-l transpirat dupa antrenament, Hagi a facut o paralela intre cele doua cariere: “Si eu am fost talentat, dar daca nu munceam la antrenament si nu respectam fotbalul nu ajungeam sus. Esti la fel ca mine. Am vazut ca te antrenezi pana la epuizare. Stiu ca in ring sunt momente dificile. Daca te lasa picioarele, degeaba esti talentat”. Intalnirea dintre cei doi a durat aproximativ 15 minute. Lucian trebuia sa mearga la odihna, iar Hagi sa rezolve treburile cu fotbalul. Cei doi se vor mai intalni dupa gala, Lucian invitandu-l pe Gica sa participe la evenimentele de dupa meciul lui cu Jean Paul Mendy. Lucian Bute isi va pune in joc pentru a opta oara centura mondiala in fata francezului Jean Paul Mendy, la 9 iulie, in cadrul galei “Campion pentru Romania”, ce va avea loc la Romexpo.

Romania a coborat 11 pozitii in clasamentul FIFA

FIFA a anuntat ieri clasamentul echipelor nationale pe luna mai. Romania a coborat 11 pozitii fata de luna precedenta si ocupa locul 53, cu 571 de puncte, in spatele unor tari ca Panama, Honduras sau Burkina Faso. Adversarele tricolorilor din preliminariile Euro 2012 se afla pe urmatoarele pozitii: locul 15 Franta, locul 39 Bosnia, locul 40 Belarus, locul 59 Albania si locul 128 Luxemburg. Spania si Olanda isi pastreaza primele doua pozitii ale clasamentului FIFA Coca-Cola, in timp ce Brazilia, locul trei in aprilie, a cazut pe locul cinci, fiind depasita de Germania si de Anglia. Si cealalta mare putere din America de Sud, Argentina, a coborat in topul forului mondial, ajungand acum pe 10, in timp ce nationala Mexicului a urcat 19 pozitii, gratie victoriei de la Gold Cup, pana pe noua.
Muntenegrul (locul 16, in urcare opt pozitii) si Cote d’Ivoire (locul 14, in urcare sapte pozitii) au atins cea mai buna clasare din istorie, in timp ce Zimbabwe a avut cea mai spectaculosa urcare in clasament in acesta luna, 39 de locuri pana pe 87.
Topul primelor 10 echipe in clasamentul FIFA: 1.Spania 1.871p; 2.Olanda 1.661p; 3.Germania 1.417p; 4.Anglia 1.146p; 5.Brazilia 1.130p; 6.Italia 1.059p; 7.Portugalia 1.046p; 8.Croatia 1.033p; 9.Mexic 1.007p; 10.Argentina 979p.

FC Timisoara redevine Poli Timisoara

FC Timisoara a devenit, incepand de marti, Poli Timisoara, formatia banateana recuperandu-si numele dupa castigarea procesului cu italianul Claudio Zambon. Modificarea a fost efectuata la Registrul Comertului.
“Este o consecinta fireasca a demersului nostru juridic inceput acum mai bine de patru ani. E dreptul nostru castigat, e dreptul castigat de toti cei care au contribuit la cei 90 de ani de istorie ai acestui club. Muncim, incet-incet vom face in asa fel incat acest an aniversar sa fie unul de referinta, nu asa cum vor unii”, a declarat Marian Iancu, patronul Politehnicii Timisoara. In aceste conditii, incepand cu sezonul viitor echipa va juca sub denumirea de Poli Timisoara. In data de 4 decembrie 2011, echipa de pe “Dan Paltinisanu” va implini 90 de ani de existenta. Echipa alb-violeta nu stie inca in ce esalon va evolua, Timisoara asteptand decizia TAS in legatura cu retrogradarea in Liga a II-a “In acest moment nu ne concentram asupra transferurilor de jucatori, nici inspre, nici dinspre club, acum suntem mai atenti la problemele juridice. Asta nu inseamna ca nu vor fi transferuri, doar ca nu sunt o prioritate. Stiu ca suntem in procedura de urgenta la TAS, dar mi-e si teama sa ma gandesc. Nu stiu ce va fi, asteptam si vedem ce se intampla”, a completat Marian Iancu. FC Timisoara nu a primit licenta care ii permitea sa evolueze in sezonul 2011-2012 al Ligii 1 la fotbal, decizia comisiilor de specialitate fiind aceea de retrogradare a formatiei. Banatenii au facut apel la TAS.