Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 12.35, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale pe DN1, între localităţile Şercaia şi Mândra.
Reamintim că, din cauza acumulării de apă pe suprafaţa carosabilă, traficul rutier a fost deviat pe rute alternative mai bine de două ore.
De asemenea, pe unele sectoare rutiere se circulă îngreunat din cauza unor lucrări. Cele mai importante dintre acestea sunt:
• DN10, în judeţul Buzău, segmentul Chirileşti – Siriu, între kilometrii 80+980 de metri şi 81+100 de metri;
• DN21, în judeţul Călăraşi, tronsonul Călăraşi – A2 – Slobozia, la intrarea în localitatea Drajna se circulă pe un fir în ambele sensuri, semaforizat;
• DN3, în judeţul Călăraşi, ruta Lehliu Gară – A2 – Călăraşi, la intrarea în localitatea Drajna, se circulă pe un fir, semaforizat în ambele sensuri;
• DN1, în judeţul Prahova, sectorul cuprins între kilometrii 120+100 de metri şi 120+149 de metri;
• DN73C, în zona Godeni, judeţul Argeş, între kilometrii 4+350 de metri şi 4+615 metri;
• DN73D Piteşti – Suslăneşti, în judeţul Argeş, între kilometrii 46+050 de metri şi 46+250 de metri;
• DN1A Bucureşti – Ploieşti, între kilometrii 18+100 de metri şi 19+450 de metri, în judeţul Ilfov.
Având în vedere faptul că în mai multe zone din ţară plouă (a se vedea, în acest sens, siteul Administraţiei Naţionale de Meteorologie), iar pe Autostrada A2 între Feteşti şi Cernavodă, vizibilitatea din cauza ploii torenţiale este în jur de 50 de metri, le recomandăm celor aflaţi la volan să conducă prudent, cu viteză adaptată particularităţilor de trafic şi drum şi să utilizeze luminile de întâlnire care fac mai vizibile autovehiculele.
De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
Totodată, este necesar ca pietonii să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să efectueze manevra numai după ce sunt siguri că au fost observaţi de către conducătorii auto.