Ieri, lucrătorii Poliţiei Oraşului Breaza s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 29/30.08.2011 la Spitalul municipal Câmpina s-au prezentat mai mulţi copii care prezentau simptome cu stări de vomă, dureri de cap şi dureri abdominale, existând indicii că toţi ar fi fost cazaţi în acelaşi loc.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că minorii făceau parte dintr-un grup mai mare de copii care fuseseră cazaţi la un agent economic din Breaza, pentru un sejur de şapte zile.
Poliţiştii, împreună reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Direcţiei Sanitar-Veterinare Prahova şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, au efectuat un control la locul de cazare respectiv, ocazie cu care a fost stabilit faptul că în seara de 29.08.2011, în jurul orelor 20.00, după ce copiii au servit masa, mai mulţi dintre ei au manifestat stare de rău general, stări de vomă, dureri de cap, ameţeală, dureri abdominale, fapt pentru care au fost transportaţi la Spitalul municipal Câmpina.
Cu ocazia controlului medical de specialitate, o parte dintre ei au fost diagnosticaţi cu „toxinfecţie alimentară virală”, pentru care le-a fost administrat tratament de specialitate, nefiind necesară internarea în unitatea medicală.
Din verificările efectuate s-a concluzionat că locul de cazare nu este autorizat sanitar pentru prepararea hranei, spaţiile de cazare nu corespund cerinţelor legislative în vigoare, iar personalul nu cunoaşte şi nu respectă minimele norme igienico-sanitare în vigoare.
În urma controlului economic, a rezultat că întreprinderea individuală în cauză nu are niciun fel de clasificare turistică şi nu are autorizaţie să funcţioneze ca unitate turistică. Totodată, a rezultat că nu are încheiat contract de închiriere pentru grupul cazat şi nici nu a putut prezenta vreo factură emisă către reprezentanţii acestora.
Reprezentatntul întreprinderii individuale a fost sancţionat contravenţional de către D.S.V. Prahova cu amendă în valoare de 40.000 lei, în continuare specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova efectuând cercetări cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.