Cea de-a doua zi a manifestărilor ocazionate de cea de-a şasea ediţie naţională a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, a fost rezervată activităţilor de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile, a violenţelor în interiorul şi în zona unităţilor de învăţământ şi de combatere a absenteismului şcolar. Şi de această dată, activităţile desfăşurate au urmărit cu precădere prevenirea segmentului social vizat, mai multe acţiuni fiind desfăşurate în acest sens, atât în municipiul Ploieşti, cât şi în alte localităţi din judeţul Prahova.
Nereguli au fost constatate şi de această dată cu ocazia activităţilor întreprinse, nu puţine fiind cazurile în care s-a impus luarea măsurilor legale sancţionatorii.
Cei aproximativ 750 de poliţişti din structurile de Ordine publică, Investigaţii criminale şi de Prevenire a criminalităţii, au fost prezenţi în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ, desfăşurând activităţi preventiv – educative.
O atenţie aparte a fost acordată absenteismului şcolar, în acest sens fiind întreprinse acţiuni de control în unităţile de alimentaţie publică folosite ca „refugii” de elevii „chiulangii”.
Poliţiştii au fost însoţiţi de cadre didactice, mai mulţi elevi fiind depistaţi frecventând alte locuri decât unităţile şcolare.