În prima zi a manifestărilor ocazionate de cea de-a şasea ediţie naţională a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, la nivelul tuturor subunităţilor din cadrul I.P.J. Prahova au fost organizate acţiuni preventive şi au fost popularizate materialele suport ale campaniei.
Conform calendarului propus, prima zi a manifestărilor din această săptămână a fost dedicată prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul materialelor feroase/neferoase, de prevenire a furturilor din locuinţe şi case de vacanţă, a furturilor din incinta unităţilor de învăţământ, precum şi de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul pazei obiectivelor şi bunurilor.
Activităţile desfăşurate au vizat în principal componenta preventivă a muncii de poliţie, cu recomandări şi măsuri practice de prevenţie, riscurile la care se expun cetăţenii în situaţia nerespectării regulilor de convieţuire socială, cât şi consilierea şi instruirea antiinfracţională şi antivictimală a acestora.
Concomitent, s-a avut în vedere şi latura reactivă, prin constatarea şi sancţionarea neregulilor constatate, atât sub aspectul ordinii şi siguranţei publice, cât şi sub aspectul nerespectării regulilor generale de comerţ.
Deşi nu s-a urmărit aplicarea de sancţiuni contravenţionale, totuşi au fost constatate nereguli pentru care a fost necesară luarea măsurilor legale. Aceste activităţi s-au concretizat astfel:
-persoane legitimate= 268 ;
-societăţi comerciale controlate = 112 ;
-autovehicule controlate = 382, din care înmatriculate în alt stat = 22;
-sancţiuni contraventionale aplicate = 93 ;
-certificate de înmatriculare auto reţinute = 2;
-infracţiuni constatate = 1

Exemplu: D. Gheorghe, de 15 ani, din Ploieşti, a fost depistat în zona centrală a municipiului, având asupra sa un baston telescopic din meta, interzis la deţinere. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal conformprevederilor art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea 61/1991.

La activităţi au participat 470 de poliţişti din cadrul structurilor de Ordine publică, Poliţie de proximitate, Investigaţii criminale, Poliţie rutieră, poliţişti locali şi elevi din cadrul Şcolii Naţionale de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina.
Manifestările preventive s-au bucurat de o mare receptivitate din partea comunităţilor locale, care s-au arătat interesate de activităţile interactive întreprinse de poliţişti.
Poliţiştii au înmânat cetăţenilor flyere şi materiale suport al campaniei preventive, totodată luându-se măsura afişării în locuri cu vizibilitate a bannerelor şi afişelor conţinând mesajele campaniei.