CSM Ploiesti-HCM Constanta 24-36 (13-14)

Cel putin pentru o repriza, echipa masculina de handbal nou-promovata CSM Ploiesti a jucat de la egal la egal cu formatia campioana – HCM Constanta, in etapa a doua a Ligii Nationale, intr-o sala aproape plina, la Plopeni. Gruparea de la malul marii a inceput meciul bine, insa, la scorul de 3-1, paradele portarului ploiestenilor, Adrian Dumitru, nu au lasat-o pe aceasta sa se desprinda. Mai mult, oferind incredere coechipierilor sai, CSM Ploiesti a preluat chiar conducerea partidei, iar in minutul 16 avea un gol avans, scor 7-6. Cateva contraatacuri rapide au mai adus ceva liniste in tabara constanteana, distantandu-se la patru goluri, in minutul 22. Dar, ploiestenii nu s-au lasat intimidati, iar Gabriel Ghizdavescu, Narcis Zamfir si Bogdan Botezatu au readus echipa gazda la un singur gol in urma constantenilor, la pauza.
In partea secunda, HCM Constanta a profitat de eliminarile succesive din tabara ploiesteana ale lui Botezatu (in minutele 33 si 36) si Adrian Dumitru (in minutul 39), distantandu-se la sapte goluri. Afectata in mod evident de jocul in inferioritate numerica, formatia ploiesteana nu a mai putut face fata atacurilor rapide ale gruparii campioane. Iar, pe final de meci, pe fondul oboselii prahovenilor, HCM Constanta a continuat sa se distanteze si s-a impus cu scorul de 36-24.
De mentionat ca, in acest meci, ploiestenii Marian Dutu si Vasile Boriceanu au marcat primele lor goluri in Liga Nationala, nivel la care evolueaza pentru prima data in cariera.
La finalul meciului, antrenorul principal al ploiestenilor, Lucian Nicolae, ne-a declarat: „Am realizat o prima repriza foarte buna, insa lipsa unui joc colectiv, in partea secunda, a facut ca lucrurile sa se schimbe. Nu ne ramane decat sa ne gandim la urmatorul meci si speram sa ne intoarcem cu doua puncte de la Satu Mare, in etapa de duminica. Multumim celor care au venit sa ne sustina si ne dorim sa ne luam revansa fata de ei in etapa viitoare”.
De asemenea, unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei in meciul cu HCM, portarul Adrian Dumitru, a marturisit: „Era greu sa obtinem puncte din meciul cu HCM. Dar, am facut un joc bun, iar, daca nu existau acele eliminari de la inceputul reprizei secunde, cred ca ne-am fi putut mentine mult mai aproape de Constanta. Este greu sa joci in efectiv complet impotriva unei asemenea echipe, dar si mai dificil in inferioritate numerica”.
Echipa prahoveana se va deplasa, astazi, spre Satu Mare, unde, maine, de la ora 11, va evolua impotriva formatiei locale CSM, in cadrul etapei a treia a Ligii Nationale.

CSM Ploiesti: A. Dumitru, M. Dumitru – Zamfir 6 goluri/13 incercari, G. Ghizdavescu 4/10, Mihoci 4/7, Constantinescu 4/10, Botezatu 4/7, Boriceanu 1/3, Dutu 1/1, Roua, M. Ghizdavescu, Vasile, Babau, Ene, Pislaru, Georgescu.
Staff tehnic: Lucian Nicolae, Marian Vasilescu, Gheorghe Puia.

HCM Constanta: Popescu, Stanescu – Csepreghi 6 goluri/9 incercari, A. Stamate 6/7, Sadoveac 5/5, Ghionea 5/6, Irimescu 3/3, Criciotoiu 3/5, Novanc 2/3, Stavrositu 2/3, Toma 2/4, Sabou 2/3, Buricea 0/2, Angelovski, Adzic, Mocanu.
Staff tehnic: Ion Craciun, Eden Hairi, Alexandru Buligan.

Petre APOSTOL