La finele saptamanii trecute, boxerul profesionist ploiestean Iulian Ilie si-a mai adjudecat un trofeu de talie europeana. Sportivul antrenat de Titi Tudor a castigat centura grea in cadrul versiunii IBF Intercontinental, trofeu care i-a revenit in palmares dupa ce l-a invins pe italianul Salvatore Erittu. Meciul dintre cei doi nu a durat decat patru minute, pentru ca in repriza a doua Ilie si-a trimis oponentul din ring in lumea viselor. „Meciul a fost mai usor decat ma asteptam. Stiam ca este un pugilist redutabil, care nu a pierdut niciun meci din cele 21 de partide disputate la profesionism, ba chiar doua jocuri le-a castigat inainte de limita, dar in aceasta intalnire nu a avut nicio sansa”, ne-a declarat, multumit de rezultatul obtinut, Iulian Ilie, care a mai adaugat ca anul viitor incearca sa cucereasca un nou trofeu.
Ilie a inceput boxul la clubul Petrolul, la inceputul anilor ‘90, sub indrumarea antrenorului Leontin Sandu. La amatori, a castigat multe titluri nationale, la toate categoriile de varsta, fiind medaliat si la Centura de Aur. Prima intalnire la profesionisti a disputat-o in anul 2004, iar intre timp a adunat 23 de partide, dintre care 18 victorii (10 KO), doua rezultate de egalitate si patru infrangeri.

Regal pugilistic la Mizil

Pentru a promova sportul cu manusi din orasul Mizil, mai multi pugilisti de la clubul Petrolul Ploiesti au evoluat intr-o gala de verificare in urbea prahoveana. Printre boxerii deplasati de Leontin Sandu, Ovidiu Dragomir si Adrian Parlogea s-au numarat Georgian Popescu (categoria 69 kg), Florin Nastase (57), Marian Preda (+91 kg) si proaspatul medaliat la Mondialele din Kazahstan – Georgian Tudor (46 kg). „Meciurile de pregatire au reprezentat o reusita pentru sportivii nostri, in special pentru cadeti, care se pregatesc pentru Campionatul national de la inceputul lunii viitoare”, ne-a declarat antrenorul Leontin Sandu. De mentionat ca, la finalul acestei luni, cu ocazia zilelor orasului Mizil, se va desfasura o noua gala demonstrativa.
Cristi DAMIAN