L-am intalnit pe Constantin Stefan in oras. Transfigurat si foarte suparat! Motivul, unul lesne de inteles dupa ce am ascultat „povestea” sa.
Inaugurarea arenei „Ilie Oana” – o reusita, din punct de vedere al publicului – a ridicat semne de intrebare privind prezenta la eveniment a unor jucatori importanti ai acestui club. Sau, mai bine zis, lipsa lor! Pusa pe seama grabei cu care s-a facut totul, a unor „razboaie personale”, a „orgoliilor marunte”, care nu au putut fi depasite, din pacate. Unul dintre marii neindreptatiti, Constantin Stefan, fostul fundas al Petrolului. „Timp de un deceniu am jucat la acest club si credeam ca imi voi revedea colegii de generatie si pe ceilalti petrolisti. Nu a fost sa fie asa, pentru ca, alaturi de multi altii, care meritau o invitatie, un bilet, la acest eveniment, am fost sarit. O fi Vivi suparat ca am purtat banderola 4 ani si jumatate, mai mult ca el, nu stiu, dar amaraciunea pe care mi-a provocat-o este imposibil de uitat” – isi incepe Stefan „oful cel mare”. „Nu cred ca era greu sa se rezerve 100-200 de locuri, din 15.000, intr-o tribuna, pentru toti cei care au jucat la acest club. Bine ca s-au rezolvat obligatiile politice, cine dorea bilete – gasea la primariile portocalii din judet! Obligatiile politice si cele personale ale celor care conduc acum Petrolul nu au permis sa fie respectati cei care au participat efectiv la istoria clubului. In Paulesti, unde locuiesc atat eu, cat si Rachita, oamenii care muncesc la el acasa, aveau invitatii de 5 ron. Sa nu spuna nimeni ca nu este asa, fiindca se laudau cu ele la magazin!” – spune „Chibrit”, care se intreaba: „Care au fost criteriile de selectie a invitatilor? Unde au fost Sandu Boc, Ciupitu, Badin, Tudorie, Gruber, Eparu, Toporan, Sotir, Simaciu, Pantea, Florian Dumitrescu, Nae Florian, Toma, Stanciu, Galateanu, Pitulice, Daniel Popa, Solomon, Costel Lazar, Fane Matei, Greaca, Cristian Ene, Irinel Manea, Balaceanu, Chirita, Panait, Catana, Nuta, Abaluta si imi cer scuze fata de cei pe care i-am uitat acum?! Sa stiti ca, dintre acestia, sunt multi care m-au sunat sa ne consolam reciproc. Este inadmisibil ce s-a intamplat” – spune cel care a si antrenat la clubul Petrolul, echipa „satelit”, aproape 2 ani!
Stefan crede ca actiunea „Petrolul e al nostru” a devenit „o afacere in trei, pe bani publici”. „Se vorbeste despre echipa mea, stadionul meu, jucatorii mei, dar sunt banii publici, nu privati, asa cum erau cei dati la fotbal de actionari, Liviu Luca si Florin Bercea. La Petrolul, manager general inseamna si presedinte si vice, secretar, bucatar, sofer, administrator! Monstrii sacri de pe banca Petrolului, Ilie Oana, Traian Ionescu, Mihai Ionescu, Bela Marosi, Petre Dragomir, Florica Fatu nu au facut niciodata altceva decat sa antreneze. Dupa parerea mea, pentru ca am voie sa-mi dau cu parerea, in lume exista un singur manager, Fergusson, restul, Mourinho, Guardiola, Andone, Rednic, Petrescu, Puiu Dridea, Tavi, Sumudica, sunt antrenori… La Petrolul, insa, antrenorul se afla deasupra tuturor in organigrama, iar rezultatele se vad” – declara fostul simbol petrolist, Stefan, care isi incheie „tirul” cu alte acuzatii grele la adresa lui Rachita: „Si-a renegat apropiatii, fosti si actuali colegi, prieteni, fini. Pacat de acesti oameni minunati, devotati clubului, care sunt manipulati acum. Sper ca nu va dura mult pana isi vor da seama ce se intampla cu Petrolul”.

Pozitia SC FC Petrolul
„Au fost cateva omisiuni pe lista invitatilor, regretam situatia creata, dar asiguram ca nu a fost intentionat acest fapt. A fost un volum foarte mare de munca, ne cerem scuze tuturor celor care ar fi trebuit sa fie prezenti la acest eveniment, inclusiv domnului Constantin Stefan.”

Marian DIMA