În data de 20.09.2011, a avut loc în Şcoala “Emil Palade” din municipiul Ploieşti un exerciţiu de alarmare/evacuare în cazul apariţiei unui incendiu.
Acţiunea a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Serban Cantacuzino” al judetului Prahova în colaborare cu cadrele didactice ale unităţii de învăţământ.
Elevii participanţi au fost instruiţi în vederea formării unor comportamente adecvate în cazul apariţiei unui incendiu.
Astfel, la ora 13.00, cand s-a auzit semnalul soneriei, elevii încolonaţi şi însoţiti de profesorii care se aflau la momentul respectiv în sala de curs, au părăsit incinta şcolii pe cele două căi de acces. Evacuarea s-a produs în ordine, disciplinat fără a înregistra evenimente nedorite.
Pe lângă executarea exerciţiului de alarmare s-a urmărit în educaţia elevilor şi pregătirea preventivă în domeniul apărării împotriva incendiilor. Elevii participanţi au primit materiale, pliante referitoare la educaţia elevilor privind incendiile.
Exerciţiile de evacuare, periodic realizate, vin în sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, personalului cu atribuţii specifice (alarmare, evacuare, stingere) în caz de incendiu, precum şi profesorilor şi elevilor.