La finalul acestei saptamani, se va da startul unei noi editii in Campionatele nationale de baschet rezervate juniorilor. Cu o oarecare intarziere, Federatia Romana de Baschet a stabilit si seriile din grupele preliminare ale intrecerilor, la care sunt inscrise si cinci echipe de la Clubul Sportiv Scolar Ploiesti.

Astfel, cele dintai formatii ploiestene care vor intra in febra competitionala vor fi gruparile de la categoria U16, care au programate primele meciuri sambata, pe teren propriu. Echipa feminina, pregatita de antrenoarea Loredana Munteanu, este vicecampioana nationala din sezonul trecut de la categoria U14 (foto 1) si care, in urma cu doi ani, s-a impus la U13. Pentru aceasta editie de campionat, formatia ploiesteana are ca obiectiv obtinerea unei medalii. In grupa preliminara va evolua in compania formatiilor CS Olimpia Bucuresti, CSS Craiova si CSS 4 Bucuresti. In runda inaugurala a campionatului se va confrunta cu CSS Craiova.
In privinta lotului de jucatoare, de notat este transferul Andreei Olteanu, de la Craiova, in timp ce Ioana Ghizila, lidera formatiei, nu va putea evolua in prima parte a sezonului, aflandu-se in perioada de recuperare. Aceasta a suferit o interventie chirurgicala, in aceasta vara, la genunchiul piciorului stang, dupa o accidentare in timpul participarii alaturi de reprezentativa Romaniei la Campionatul European, divizia B, desfasurat la Arad, in luna iulie.
Echipa masculina de la U16, pregatita de antrenorul Ionel Ivan, se va confrunta in seria preliminara cu formatiile CSU Cuadripol Brasov, CSS Buzau si AS BC Galactica Brasov. Gruparea ploiesteana spera la o calificare la turneul final, dupa ce, in sezonul precedent, a reusit sa castige medaliile de bronz la categoria U15. CSS Ploiesti va juca, sambata, in runda inaugurala, impotriva formatiei CSS Buzau.
Duminica, vor intra in competitie si vicecampionii nationali de anul trecut la categoria U18, sportivii echipei CSS Ploiesti (foto 2), pregatiti de antrenorul Marian Hartman. Fara mare parte dintre componentii din sezonul trecut, care au trecut la alta categorie de varsta, echipa si-a propus pentru actuala editie a campionatului calificarea la turneul final.
Ploiestenii se afla in serie alaturi de LPS Focsani, ASC Athletic Constanta si CSS Nr. 1 Constanta. In prima disputa, programata duminica, pe teren propriu, echipa CSS Ploiesti va intalni gruparea ASC Athletic Constanta.
Tot in aceeasi zi, si tot pe teren propriu, vor debuta in noul sezon si echipele clubului ploiestean de la categoriile U15, masculin si feminin. In competitia feminina, gruparea pregatita de Loredana Munteanu se va confrunta, in prima etapa, cu echipa CSM Targoviste, iar in grupa au mai fost repartizate formatiile CS Olimpia Bucuresti si CSS Nr. 4 Bucuresti.
La masculin, baietii pregatiti de Ionel Ivan ii vor intalni, pe teren propriu, pe sportivii echipei AS BC Galactica Brasov, in primul meci al campionatului. Din grupa preliminara, alaturi de CSS Ploiesti mai fac parte o alta echipa din Brasov – CSU Cuadripol – si formatia CSS Sfantu Gheorghe.
Petre APOSTOL