* Fibrele alimentare reprezinta partea nedigerabila din anumite fructe si legume ori din cereale. Potrivit nutritionistilor, o persoana sanatoasa ar trebui sa consume intre 25 si 30 g de fibre. Din pacate, alimentele pe care le punem zilnic in farfurie ne furnizeaza numai 2% din cantitatea recomandata. In mod normal, organismul are nevoie, zilnic, de fibre, deoarece faciliteaza procesul de digestie. Iar in prezent, rolul lor este cu atat mai important, deoarece in dieta predomina alimentele care se digera greu si stagneaza mult timp in colon. Daca nu sunt eliminate la timp si in mod eficient, resturile alimentare intra intr-un proces de fermentatie si de putrefactie prelungite, iar dupa un timp sunt reabsorbite si repuse in circulatie. Acest proces intoxica atat colonul, cat si ficatul.

* Cardiologii europeni au ajuns la o concluzie care ii va bucura pe consumatorii de cacao: consumul regulat de ciocolata reduce cu o treime riscul de maladii cardiovasculare. Cu toate acestea, medicii recomanda consumul moderat de ciocolata, deoarece excesul ar duce la cresterea in greutate si la cresterea riscului de diabet.

* Dintre toate alimentele, cartoful ingrasa cel mai tare, arata un studiu efectuat recent de Scoala Medicala Harvard Cercetatorii sustin ca o portie de cartofi, indiferent ca sunt fierti, prajiti sau copti, ne face sa luam in greutate mult mai mult decat daca consumam carne rosie sau daca bem bautura carbogazoasa. Aproximativ 120.877 persoane , care nu sufereau de vreo boala cronica, au fost implicate in acest studiu. Schimbarile in stilul lor de viata si greutate au fost evaluate din 4 in 4 ani. In acest timp, specialistii au constatat ca subiectii se ingrasau cu circa 1,5 kilograme din cauza cresterii cantitatii anumitor alimente. Cel mai adesea acest aliment era reprezentat de cartofi, consumati fierti, prajiti sau sub forma de chipsuri. Alte lucruri ce provocau cresterea in greutate mai erau carnea rosie, bauturile carbogazoase sau alimentele procesate.

* Masajul este recomandat in caz de probleme circulatorii, de dureri articulare ori musculare, dar si pentru a combate celulita, stresul sau depresia. Aceasta metoda terapeutica este poate cea mai comoda si cea mai placuta cale de a ne mentine sanatatea, dar totodata si de a trata un numar mare de boli. Indiferent daca se executa manual sau cu ajutorul unor dispozitive, masajul actioneaza asupra circulatiei sangvine si asupra celei limfatice. Efectele sale asupra organismului sunt complexe: o mai buna oxigenare a tesuturilor, stimularea producerii unor hormoni si a unor celule cu rol foarte important in apararea organismului si, nu in ultimul rand, ajuta la eliminarea toxinelor din corp.