CSU Asesoft – Energia Rovinari
Astazi, ora 18:30, Sala Sporturilor din Brazi

La CSU Asesoft a fost o vara cu adevarat fierbinte. Ratarea titlului, despartirea de toti jucatorii straini din sezonul trecut, intinerirea lotului si mutarea la Brazi au fost principalele evenimente care au marcat pauza competitionala pentru vicecampioana Romaniei, care ieri si-a prezentat lotul de jucatori (in foto) pe care conteaza in noul sezon. Acum, insa, a sosit momentul debutului, unul pe care ploiestenii nu au voie sa il rateze in fata unei asistente care este de asteptat sa umple pana la refuz Sala Sporturilor din Brazi.
Intre CSU Asesoft si Energia Rovinari exista, cu siguranta, destule similitudini. Ambele formatii au incercat sa-si pastreze nucleul de jucatori pentru noua stagiune si sa ofere continuitate bancii tehnice. Daca, in cazul alb-albastrilor, Szijarto si Burlacu au ramas pe pozitii, sub comanda lui Arnautovic, acelasi lucru il putem afirma despre Stefan Nikolic si Viorel Mocanu, doua piese grele ale gorjenilor, in editia trecuta, care au ales sa continue la Targu Jiu.
Paralela nu se opreste aici. Drasko Albijanic a ajuns in vara la CSU Asesoft, dupa ce s-a aflat in tatonari cu conducerea ploiestenilor si in luna februarie a acestui an. Robert Giles, americanul atat de mult ravnit de gorjeni, in iarna, a hotarat sa raspunda in cele din urma afirmativ ofertei venite din partea echipei Energia Rovinari.
Daca la toate acestea mai adaugam faptul ca Andrei Capusan si Adrian Gutoaia au inversat taberele, comparativ cu partidele din aceeasi faza a Cupei Romaniei, in urma cu un an, avem imaginea completa a unui tablou in care CSU Asesoft acapareaza prim-planul inaintea celei dintai batalii oficiale a sezonului. Una de la care Burlacu si compania asteapta un succes cel putin la fel de convingator precum cel de anul trecut, cand ploiestenii s-au impus cu 95-83, in Sala Olimpia.
Confruntarea dintre CSU Asesoft si Energia Rovinari, contand pentru mansa tur a optimilor de finala din cadrul Cupei Romaniei, va debuta astazi, la ora 18:30. Partida va putea fi urmarita, inregistrat, pe Prahova TV, maine, de la ora 10:00.
Vladimir Arnautovic: “Avem un lot de jucatori numeros si echilibrat. Pornim la drum motivati si vrem sa ne adjudecam ambele trofee puse in joc, Cupa Romaniei si titlul de campioni.”
Andrei Capusan, jucator CSU Asesoft: “Cunosc bine echipa Energia Rovinari. Am jucat la Targu Jiu un an. Este o formatie buna, dar care si-a pierdut din exprimare si experienta prin plecarile din aceasta vara. Cred ca va fi o echipa care va pune probleme in campionat formatiilor de top.”
Catalin Burlacu, capitan CSU Asesoft: “Am fost cu totii dezamagiti de ratarea titlului. Avem o echipa noua, cu jucatori care au inteles perfect, inca de la inceput, ce se asteapta de la ei. Am pierdut la capitolul fizic, insa am castigat mult mai mult ca mentalitate si disciplina. Uneori ai nevoie mai putin de muschi si mai mult de creier.”
Bogdan CHITIC