Pandurii Targu-Jiu – Astra Ploiesti 1-2 (1-1)

Stadion: “Municipal” Tg. Jiu. Spectori: circa 8000. Au marcat: Valentin Lemnaru (20) /Fatai (3), Bruno Miguel (85)
Pandurii Targu Jiu: Mingote – Rusu (‘88 Maxim), Viera, Chiriches (‘34 Vlad), Cardoso – Nistor, Voiculet, Pintilii (cpt) – Stromajer, Lemnaru, Vranjes (‘84 Batin). Antrenor: Petre Grigoras.
Astra Ploiesti: Silviu Lung (cpt) – Goian (‘28 Mihalache), Gaman, Bruno Miguel, Junior Morais – Takayuki, N’Doye – Stratila (‘83 Miranda), Bajenaru, Udoji (‘67 A. Stan) – Fatai. Antrenor: Marius Sumudica.
Cartonase galbene: Pintilii (43), Viera (74), Batin (87) – Goian (15), A. Stan (72), S. Lung (73)
Au arbitrat: Dragos Istrate (Bucuresti) – Aurel Onita (Constanta), Sebastian Gheorghe (Suceava). Observatori: Nicolae Grigorescu (FRF, Timisoara), Aurel Beldeanu (LPF, Craiova)
Jucatorul meciului: Bruno Miguel

Astra a facut ce a facut si a ajuns la „limita” Cupelor Europene! Avand mult noroc, mai ales in repriza I, la Targu Jiu, dar si pragmatismul necesar pentru a „da lovitura” si realizand inca trei puncte, care o duc pe „plus” in clasamentul adevarului, echipa lui Sumudica viseaza frumos! Intr-un context favorabil, aceste puncte pot tine gruparea ploiesteana in „zona obiectivului” – Europa League – pentru multe runde de aici incolo.
Nici nu incepuse bine meciul cu Pandurii si Fatai a fost „la locul potrivit”, pe un contraatac purtat de Stratila, care a centrat pentru Seto, mingea lovita cu capul de japonez lovind bara si cazand exact in fata noului si vechiului golgheter al echipei. Cu o preocupare teoretica mai mare pentru posesie, tehnica, viteza de joc, Sumudica l-a lasat, din nou, pe banca de rezerve pe masivul Miranda, mizand pe agilitatea lui Fatai. Nigerian care nu stie el cu „varza”, cum ar trebui, pentru un atacant de clasa, dar are viteza senzationala! A reaparut, fundas dreapta, Goian, miscare fortata de accidentarea lui Matel, alegerea lui Lucian, in dauna lui Mihalache, mult mai obisnuit cu „fisa postului”, fiind o mutare neinspirata, remediata insa la timp, inainte ca Pandurii sa ia conducerea pe tabela sau ex-dinamovistul sa vada al doilea avertisment. Condusa pe tabela, echipa Pandurii a aratat „tot ce poate mai bine”, un joc rapid, cu multe ocazii, o presiune fantastica, cu vreo zece cornere in 30 de minute, presiune din care Lemnaru a egalat, pana la urma. Fostul atacant al FC Ploiesti a gasit o bresa intre 4 aparatori astristi si a „prins” coltul lung, pentru 1-1, elevii lui Sumudica rezistand cu greu in prima jumatate. Dupa pauza, elanul gazdelor s-a mai temperat, dar, si asa, tot Pandurii a fost gruparea mai ofensiva! Astra parea ca se multumesste cu un punct, oricum, era bine, pana la faza din minutul 86, cand o banala lovitura libera de pe stanga s-a transformat in „golul de 3 puncte”. Bajenaru dorea sa bata el, dar de pe banca a fost „directionat” Mihalache, care, dupa cateva etape de pauza, a aratat ca merita o soarta mai buna, cu o executie „ca la carte”, devierea portughezului Bruno Miguel facand 2-1 pentru „astristi”. Prea tarziu pentru ca gazdele sa mai poata reveni, doar o bara a lui Voiculet dand emotii.
Declaratii dupa meci:

Marius Sumudica: „Sunt modest si recunosc ca azi am avut noroc. Au fost doua reprize diametral opuse. Mai avem de lucrat la presiunea pe care trebuie sa o punem dupa marcarea golului. Un rezultat de egalitate era mai echitabil, dar norocul tine si cu cei puternici si suntem puternici daca am ajuns la al saselea meci fara esec. Trebuie sa aratam din ce in ce mai bine si sa ocupam la finalul campionatului un loc la mijlocul clasamentului. Ne asteapta un meci cu Sportul, echipa care m-a ajutat sa am sarbatori extraordinare in primavara, cand am fost demis de la Rapid de Paste. Trebuie sa fim foarte atenti”.
Petre Grigoras: „De departe am fost mai buni in aceasta partida, am jucat mai bine. Cu toate acestea, Astra a ramas cu punctele. Am atacat mai mult, insa nu am concretizat, nu reusim sa finalizam”.
Marian DIMA