• Timp de aproape doi ani, navetistii vor avea probleme din cauza inchiderilor de linie

Un pod de cale ferata aflat intre statiile CFR Ploiesti Sud si Brazi va duce, in curand, la exasperare navetistii care merg zilnic cu trenul la Bucuresti. Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA vor aloca peste
30,8 milioane de lei pentru a inlocui complet podul feroviar situat in zona comunei Brazi.
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, in prezent, acest pod are mai multe probleme, fiind plin de crapaturi si de fisuri in structura, dar si de coroziuni ale partilor metalice. Podul existent va fi inlocuit cu altul, cu o deschidere de 54 de metri, cu tabliere metalice independente pentru fiecare fir. Pentru ca nu este posibila amenajarea unui drum de acces la viitoarea lucrare, liniile de cale ferata de pe pod vor fi inchise succesiv.
Finantarea obiectivului de investitii se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii. Din indicatorii tehnico-economici ai investitiei rezulta ca inlocuirea podului va fi realizata in aproape doi ani, lucrarea urmand sa fie finantata esalonat, in primul an fiind stabilita suma de 14,2 milioane de lei, iar in cel de-al doilea – 16,5 milioane de lei.
Vestea proasta este ca, din cauza inchiderilor de linie preconizate, vor avea de suferit calatorii care fac naveta cu trenul de la Ploiesti la Bucuresti.

V.STOICA