În data de 16.09.2011, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino“ al judeţului Prahova au efectuat împreună cu cadrele didactice activităţi de informare preventivă, precum şi organizarea şi desfăşurarea unui exerciţiu de alarmare/evacuare a elevilor la Şcoala cu clasele I-VIII “Sf. Vasile” din municipiul Ploieşti.
Pe lângă executarea exerciţiului de alarmare s-a urmărit în educaţia elevilor şi pregătirea preventivă în domeniul apărării împotriva incendiilor. Exerciţiile de evacuare, periodic realizate, vin în sprijinul conducerii unităţii de învăţământ, personalului cu atribuţii specifice (alarmare, evacuare, stingere) în caz de incendiu, precum şi profesorilor şi elevilor.
La acţiunile de informare preventivă desfăşurate, cadrele specializate au urmărit ca elevii să dobândească într-o manieră plăcută şi interactivă cunoştinţele necesare prevenirii situaţiilor de urgenţă şi abordarea unui mod corespunzător de comportare în cazul unei situaţii de urgenţă.
De asemenea, elevii s-au arătat a fi foarte încântaţi de vizita pompierilor, mulţi dintre aceştia solicitând pompierilor să mai vină în mijlocul lor şi eventual să întoarcă vizita acestora, venind ei la unitatea de pompieri pentru a vedea autospecialele şi dotările pompierilor prahoveni şi implicit pentru a afla mai multe despre activităţile şi intervenţiile lor.