Presedintia poloneza a UE a anuntat ca doua state au facut imposibila adoptarea unei decizii privind Schengen, aratand ca Romania si Bulgaria au primit promisiunea, la data aderarii la UE, ca daca indeplinesc conditiile necesare vor fi admise in Schengen, insa “promisiunea a fost incalcata”.
“Astazi, doua state membre (n.n. – Olanda si Finlanda) au facut imposibila adoptarea unei decizii privind extinderea Schengen. Acest lucru ne duce la o concluzie trista in privinta increderii reciproce intre statele membre”, a declarat Jerzy Miller, ministrul polonez de Interne, ieri, la Bruxelles.
Decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen se amana pentru o data neprecizata, dupa ce presedintia poloneza a UE nu a supus votului Consiliului JAI de ieri acest subiect, au declarat surse europene. Presedintia poloneza a UE nu a supus chestiunea la vot, evitand practic o decizie negativa, care ar fi facut necesara reluarea unei parti a procedurii juridice de aderare, au relatat sursele citate.