Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (14.00) nu sunt anunţate probleme majore de fluenţă a traficului pe drumurile naţionale importante şi autostrăzi, nici blocaje cauzate de producerea unor evenimente în trafic.
Reamintim că în judeţul Bihor, până în data de 17 octombrie a.c., traficul rutier este întrerupt pe DN19E la Biharia, de la intersecţia cu DN19, până la kilometrul 2, în vederea executării unor lucrări de modernizare şi de amenajare a unei intersecţii cu sens giratoriu. DN19E este un drum naţional secundar (fostul DJ191) care leagă localităţile Biharia, Cauaceu, Sălard şi Chiribiş.
În judeţul Ilfov, pe DN5, de la ieşirea din municipiul Bucureşti până la limita cu judeţul Giurgiu, între kilometrii 7+573 metri şi 19+220 metri, se execută lucrări de modernizare. Pe unele porţiuni traficul rutier se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, dirijat de semafoare sau piloţi de trafic.
În judeţul Mureş, pe DN13A Bălăuşeri – Praid, în zona Viforoasa, se execută lucrări la un pod situat la kilometrul 8+696 metri. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone circulă pe o variantă locală, iar traficul greu de pe ruta Bălăuşeri – Sovata – Gheorgheni (DN13A – DN13B) se desfăşoară deviat, pe DN15, prin Reghin şi Topliţa. Se preconizează că lucrările vor fi terminate la sfârşitul lunii noiembrie.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, conducătorii auto trebuie să evite efectuarea unor manevre riscante (în special depăşiri), să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele care circulă înainte şi să respecte regimul legal de viteză.