CSU Asesoft – Dinamo Bucuresti 77-68 (45-26)

CSU Asesoft: 55.Vlahovic, 6.Szijarto, 25.Capusan, 10.Burlacu, 11.Albijanic
Dinamo: 21.Parlog, 8.Watson, 25.Badila, 7.Durham, 32.McCulloch
Nu a fost o confruntare pe viata si pe moarte, ba dimpotriva! Nu a fost nici macar un derby de clasament, insa partida de sambata seara a nascut, chiar si in conditiile actuale, multe orgolii. Unele dintre acestea – culmea, ale unui jucator american aflat la prima experienta in Romania – au fost gata, gata sa inabuse amintirea unui meci placut, in care CSU Asesoft nu a lasat nicio sansa adversarei sale. Nimeni alta decat echipa Dinamo, cea mai titrata formatie din baschetul romanesc plecand cu coada intre picioare din Sala Sporturilor din Brazi.
Au fost doua reprize diferite ca evolutie a scorului. Prima, poate cea mai buna din acest sezon pentru ploiesteni, dominata de la un capat la celalat de Burlacu si compania, care au gasit echilibrul perfect intre o aparare ermetica si un atac generos. Practic, pe nesimtite, s-a incheiat sfertul intai cu un halucinant 20-4 in favoarea baietilor lui Arnautovic, iar jocul a continuat dupa aceleasi coordonate, pana la pauza. Cu Vlahovic si Dzambic pe postul de servanti – cei doi conlucrand pentru 14 pase decisive din totalul de 18 ale ploiestenilor -, CSU Asesoft si-a pus in valoare plusul de forta in spatiul de trei secunde, unde pana si lui Durham i-a fost greu sa gaseasca un raspuns. Cel mai bun marcator al lui Dinamo a adus primele sale puncte in acest joc de-abia in minutul 16, cand tabela indica, deja, un avatanj consistent al gazdelor, 36-17.
Fara Haymon, in urma cu pregatirea, si cu Brown, accidentat, greul constructiei dinamoviste a picat, in multe momente, pe umerii lui Aktas si ai lui Badila. Cu un Watson destul de discret, bucurestenii au gasit, totusi, resurse pentu a se apropia, pe tabela, in actul secund, gratie unei defensive mult mai bine puse la punct. Raspunsul baietilor lui Arnautovic a venit, insa, la timp, prin Kazarnovski, israelianul reusind primul sau double-double intr-o partida oficiala – exceptand, aici, “amicalul” cu Gaz Metan- de la venirea sa, la CSU Asesoft. Si, cum jocul alb-rosilor a lasat, in multe momente, de dorit, bucurestenii au decis ca macar prin cateva imbranceli si amenintari sa se faca remarcati, in finalul meciului. Spiritele s-au calmat, insa, rapid, chiar daca Vlahovic, Szijarto si Dzambic, din tabara ploiestenilor, precum si Durham si McCulloch, din cea a oaspetilor, nu au mai prins ultimul minut in teren. Scor final 77-68, iar CSU Asesoft se gandeste deja la partida de miercuri, din Sala Transilvania, acolo unde echipa care va triumfa isi va castiga dreptul de a-si juca sansa la primul loc, in compania liderului BC Timisoara, pe finalul acestui tur de campionat.

Scorul pe sferturi: 20-4, 25-22, 18-23, 14-19

CSU Asesoft: Dzambic (9p, 2rec, 6pd), Szijarto (10p), Burlacu (11p, 3rec, 2pd), Albijanic (4p, 2cap), Capusan (7p, 5rec), Kazarnovski (21p, 14rec), Vlahovic (15p, 3rec, 8pd)
Echipa: 2p-56%, 3p-27%, FT-69%, 30rec, 18pd, 11mp, 8mc
Dinamo: Musledin (4p), Durham (17p, 9rec, 6pd, 3cap), Watson (9p), Aktas (10p, 3rec, 2pd), Ioan (2p), Parlog (10p, 9rec, 2pd), Badila (8p, 7rec, 5pd), McCulloch (8p, 8rec)
Echipa: 2p-59%, 3p-20%, FT-67%, 39rec, 15pd, 19mp, 3mc

Levente Szijarto: “Nu inteleg exact ce s-a intamplat in finalul partidei. Nu stiu unde am gresit, insa i-am cerut scuze, la vestiare, lui Durham, intrucat asa mi s-a parut normal, din calitate de gazda. Cat despre meci, nu ar fi foarte multe de zis. Dinamo nu mai este aceeasi echipa din trecut. A fost o victorie clara a Asesoftului, in urma unei prestatii solide, mai ales in prima repriza. Mergem la Sibiu sa facem un pas important catre primul loc la finalul turului.”
Bogdan Chitic
foto: Ionut Badea