CSU Asesoft – BC Timisoara, ora 17:00, Digi Sport 3

CSU Asesoft nu s-a mai intalnit, in aceasta prima parte a sezonului, cu parcursul de regularitate din editiile precedente. Ghinioanele s-au tinut lant de trupa lui Arnautovic, pornind de la o infrangere in prelungiri, in etapa de debut, continuand cu accidentarile lui Dzambic, Szijarto si Jones – ultimul ratand intreg finalul de tur – si culminand cu prestatiile mai putin reusite din ultimele doua saptamani. Chiar si asa, trupa lui Arnautovic trebuie sa-si respecte blazonul si sa nu abandoneze, in niciun moment, ideea unui „come-back” in forta.
Intr-o partida in care adversarul, cel putin prin prisma pozitiei ocupate in clasament, are un usor avantaj, mentalitatea este cea care poate face diferenta. Este si cazul jocului cu BC Timisoara, echipa al carei parcurs de ceas elvetian a intalnit un singur moment de colaps, in etapa a 2-a, pe terenul lui U Mobitelco. In rest, 12 victorii – dintre care 8 in fata propriilor suporteri – si eliminarea, rand pe rand, a tuturor contracandidatelor in lupta pentru acontarea fotoliului de lider.
Desi parea greu de crezut inaintea sezonului, mai ales in urma restructurarii in proportie covarsitoare a lotului de jucatori, dar si a aducerii unui nou antrenor, BC Timisoara a avut parte de o ascensiune fulminanta. „De vina” pentru aceasta situatie se face, in mare, Predrag Badnjarevic, un antrenor sarb de 48 de ani, care a schimbat din temelii componenta formatiei banatene. Singurii care au rezistat, din vechea garda, au fost Dan Paltinisanu, Dragos Andrei si Nenad Markovic, ultimul mai mult datorita celor 5 ani petrecuti pe Bega.
Cu un bosniac de nationala, Zlatko Jovanovic, pe pozitia 1, cu Branko Cuic, a carui mutare mai la Vest a surprins pe multi, si cu croatul Ivan Siriscevic, pe postul tragatorului de elita, alb-violetii au pornit cu ganduri mari la drum. Asta, ca sa nu mai vorbim de Bogdan Popescu, al carui dialog cu fanii timisoreni mai are inca de suferit, si de Dominique Archie, unul dintre putinii americani din Divizia A ce s-a adaptat rapid la cerintele baschetului european.
Avand la dispozitie jucatori care, indiferent de pozitia pe care o ocupa in teren, pot marca oricand din spatele semicercului – BC Timisoara putandu-se compara, din acest punct de vedere – la o scara mai mica, ce-i drept -, cu Hemofarm, formatie intalnita de CSU Asesoft in grupele Uleb Cup, in 2007 -, Bandjarevic s-a vazut nevoit sa lucreze, in special, la omogenitate si, mai apoi, la faza defensiva. Rezultatele au demonstrat ca nu i-a fost deloc greu, chiar daca, la ora actuala, BC Timisoara este singura echipa din Divizia A cu 7 jucatori straini in componenta. In ceea ce priveste apararea, aceasta nu se afla inca la nivelul dorit de Bandjarevic, principalul banatenilor aratandu-si nemultumirea dupa ultimele doua jocuri in care formatia sa a incasat, in medie, 90 de puncte pe intalnire.
La ora inchiderii redactiei, in vestiarul lui CSU Asesoft se stia faptul ca Burlacu si Szijarto vor juca, Comisia de Apel neconvocandu-i pe cei doi la audieri.

Surprize pentru fani

Cu prilejul meciului cu BC Timisoara, ultimul in acest an pe teren propriu, clubul CSU Asesoft va pune in vanzare calendarul oficial pe 2012. Suporterii alb-albastrilor il vor putea achizitiona cu doar 15 lei, iar cei care o vor face inaintea sau la pauza partidei vor intra automat intr-o tombola. Locul 1 va fi recompensat cu un tricou al echipei ploiestene, locul 2 va primi un rucsac „I like Asesoft”, iar ocupantii locurilor 3-10 vor pleca acasa cu cate un breloc.

CRISCO impacheteaza cadourile Mosului

De acum, cu ajutorul firmei CRISCO, suporterii care vor cumpara produsele din fanshop vor avea suvenirurile bine ambalate, in pungile CSU Asesoft si Blue Generation. De asemenea, si copiii care vor fi premiati sambata dupa-amiaza se vor bucura de dulciuri si atentii in sacosele partenerului nostru.
Bogdan Chitic