Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza condiţiilor meteorologice sau a unor evenimente rutiere grave.
Precizăm, totuşi, că vremea nefavorabilă face ca pe numeroase drumuri importante din ţară circulaţia auto să se desfăşoare îngreunat. Astfel, pe autostrăzile Bucureşti – Piteşti şi Bucureşti – Cernavodă carosabilul este umed din cauza precipitaţiilor, iar în judeţul Prahova, pe DN1, la Azuga şi DN1A, în zona Cheia, suprafaţa carosabilă este umedă, alunecoasă pe alocuri din cauza ninsorii. Aceste artere rutiere sunt curăţate de lucrătorii de la drumuri, însă conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă sporită la volan.
Precizăm că şi în judeţul Gorj a nins uşor în această dimineaţă pe DN67C, în zona Rânca, însă la această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale.
Pe DN7, la kilometrul 390, în localitatea Veţel din judeţul Hunedoara, unde traficul autovehiculelor a fost oprit pentru a se permite ridicarea unui autotren răsturnat în afara părţii carosabile, acum se circulă normal în în ambele sensuri.
Le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona pe care urmează să o tranziteze, să circule cu viteză moderată, adaptată stării suprafeţei carosabile, să mărească distanţa de siguranţă faţă de autovehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.