La data de 9.12.2011, în jurul orei 19, Poliţia oraşului Urlaţi a fost sesizată telefonic de L. GABRIELA despre faptul că soţul său L. ALEXANDRU se află în faţa societăţii comerciale unde aceasta este angajată şi o ameninţă cu acte de violenţă.
La faţa locului s-a deplasat echipa de siguranţă publică formată dintr-un lucrător al Poliţiei Urlaţi şi un angajat al Poliţiei Locale. După ce oamenii legii au coborât din autospeciala cu care se deplasaseră, L. ALEXANDRU aflat în stare avansată de ebrietate a început să se manifeste violent şi faţă de aceştia, adresându-le injurii şi ameninţări. Poliţiştii l-au somat să înceteze acţiunile agresive însă, la un moment dat, L. ALEXANDRU s-a repezit la agentul de poliţie şi l-a lovit pe acesta cu pumnul drept în zona feţei. Oamenii legii au procedat la imobilizarea şi încătuşarea persoanei în cauză, pe care au condus-o la sediul Poliţiei Urlaţi.
În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.
În baza probatoriului administrat faţă de L. ALEXANDRU a fost începută urmărirea penală, acesta fiind reţinut pe o durată de 24 de ore şi ulterior faţă de acesta a fost pusă în mişcare acţiunea penală urmând ca la data de 10.12.2011 să fie prezentat Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.