– 24-26.02.2012 – Misiuni de îndepărtare a zăpezii şi ţurţurilor
Echipajele de intervenţie din cadrul ISU Prahova au fost solicitate să intervină în 15 misiuni de îndepărtare a zăpezii depuse pe acoperişurile unor clădiri, cât şi pentru înlăturarea ţurţurilor formaţi la streşinile acestora. Astfel, pompierii militari au acţionat în judeţul Prahova pentru îndepărtarea zăpezii şi ţurţurilor de pe acoperişurile unor blocuri de locuit şi instituţii publice, deoarece puneau în pericol siguranţa cetăţenilor care treceau prin zonele respective.

– 24.02.2012– intervenţii evacuare apă
Echipajele de pompieri au intervenit în orasul Mizil, pe străzile Carpaţi, Vişinului şi Bradului, în municipiul Ploieşti, pe strada Plopilor şi în comuna Tomşani pentru evacuarea apei din curţile a şase imobile.

– 25.02.2012, ora 03:52 – incendiu casă particulară în comuna Ciorani soldat cu o victimă
În comuna Ciorani, sat Cioranii de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar P. Stan.
Au ars: casa de locuit construită din paiantă cu astereală lemn şi învelitoare tablă formată dintr-o cameră, un hol şi o magazie şi bunurile aferente celor două dependinţe.
Cauza probabilă: jar sau scânteie – jar căzut din sistemele de încălzit (sobă cu acumulare de căldură).
Din nefericire, în timpul acţiunii de stingere a incendiului, echipele de intervenţie au găsit cadavrul unei persoane de sex feminin în vârstă de 86 de ani, aceasta prezenta arsuri pe toată suprafaţa corpului.

– 26.02.2012, ora 10:16 – deblocare uşă în localitatea Buşteni
În localitatea Buşteni, strada Victoriei, echipajele de pompieri au intervenit pentru deschiderea forţată a uşii unui apartament şi evacuarea a două persoane, D. Victor în varstă de 56 ani şi S. Georgeta în vărstă de 59 de ani, ambele intoxicate cu monoxid de carbon.
Victimele au fost preluate de către un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Sinaia.

Echipajele SMURD au intervenit în 58 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.