* Telefonul, chiuveta din bucatarie, periutele de dinti, telecomanda si solnitele sunt pline de bacterii ce pot pune in pericol sanatatea. De fapt, bacteriile, virusurile si ciupercile pot trai in locuri din casa in care va asteptati cel mai putin. De aici pot patrunde direct in organism sau pot ajunge pe mancare.
________________________________

* Mancati bananele cand sunt verzi si cartofii cand sunt reci. Tipul alimentelor pe care le puneti in farfurie nu ar trebui sa fie singurul lucru care va preocupa. Felul in care le preparati si le mancati poate sa influenteze considerabil beneficiile pentru sanatate, informeaza dailymail.co.uk. Porumbul dulce ar trebui sa se regaseasca pe lista celor cinci alimente zilnice obligatorii in dieta dumneavoastra. Cercetatorii de la Universitatea Cornell din New York afirma ca tratamentul termic, folosit pentru procesarea porumbului din conserve, creste cantitatea de antioxidanti din acest aliment cu pana la 44%.
________________________________

* Varza curata ficatul de toxine. Ficatul poate fi protejat de afectiuni prin consumul regulat al unor alimente sanatoase, considerate a fi remedii extraordinare impotriva bolilor. Alimentele care contin fibre, precum legumele verzi sau cruciferele sunt preferatele ficatului. Spanacul, salata verde, varza, varza de Bruxelles, sfecla sau ardeii grasi contribuie la protejarea si fortifierea ficatului.
________________________________

* Copiii inteleg ce vorbiti inca din primele luni de viata. Copiii de 6 luni pot intelege o varietate de cuvinte, chiar daca nu le pot pronunta, arata un studiu recent al psihologilor americani. Psihologia traditionala spune ca bebelusii incep sa dezlege sensurile cuvintelor in jurul varstei de un an. Teoria este contrazisa insa de doi cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania, Elika Bergelson si Daniel Swingley, care sustin ca procesul se petrece mult mai devreme. Cei doi au studiat 33 de copii cu varsta intre 6 si 9 luni, care au fost supusi mai multor teste. Au descoperit ca cei mici isi concentrau privirea asupra unui obiect, daca numele lui era pronuntat in mod repetat de catre persoana care ii ingrijea. Copiii erau pusi in fata ecranului unui computer, unde puteau vedea mai multe obiecte. Ei insistau insa cu privirea asupra obiectelor indicate de persoanele care au participat la studiu, asociind corect denumirea cu obiectul.
________________________________

* Protectia solara este necesara iarna pe partie. Iarna, pe partie, ultravioletele pot fi la fel de agresive ca in sezonul cald, drept pentru care se recomanda ca portiunile de piele expuse sa fie protejate prin aplicarea de creme cu ecran solar. De asemenea, in cazul practicarii sporturilor de iarna in aer liber, purtarea ochelarilor de soare este obligatorie. “Sporturile de iarna se practica in statiuni aflate la altitudine, cu atmosfera rarefiata, care nu filtreaza razele ultraviolete la fel de bine ca atmosfera de la baza muntilor. Zapada creste la randul ei puterea soarelui, reflectand 80% din raze, efectul fiind unul similar unei zile tipice de plaja”, explica medicul primar dermatovenerolog Oana Clatici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
________________________________

* Ciupercile intaresc sistemul imunitar. In aceste zile, extrem de geroase, organismul nostru trebuie sa fie puternic ca sa faca fata temperaturilor foarte scazute. Iata cateva remedii naturiste pentru intarirea sistemului imunitar. Consumati ciuperci. Acestea cresc productia si activitatea celulelor albe din sange, responsabile cu lupta impotriva infectiilor; Beti ceai verde pentru a elimina toxinele din organism; Un alt remediu excelent este ceaiul de echinaceea, planta care ajuta la intarirea sistemului imunitar; Mancati usturoi si corpul dv. va face fata cu mai multa usurinta racelilor sau gripei; Cura cu ginseng va ajuta sa va protejati impotriva infectiilor virale.