Desi a trecut doar o saptamana si o zi de la ceea ce se prezenta drept marea lovitura de imagine a municipalitatii in privinta atragerii investitorilor la echipa Petrolul, din nou am avut dreptate: pana in prezent, dovezile bancare de garantare a fondurilor de care dispune familia Capra sunt inexistente!
Confirmarea a venit ieri, in cadrul sedintei consilierilor locali ploiesteni. Ieri s-a aprobat o noua hotarare care a modificat in parte si in punctele esentiale decizia luata la inceputul saptamanii trecute, prin care s-a decis prelungirea termenului pana la care ar trebui sa fie semnat acordul dintre actionarii SC FC Petrolul SA si SC Hale si Piete SA. Initial, semnarea acordului dintre cele doua parti era stabilita a se efectua in termen de 10 zile calendaristice de la adoptarea hotararii din data de 20 februarie. Prin urmare, membrii familiei Capra – care se afla de fapt in spatele unui alt actionar care doreste sa preia Petrolul – aveau obligatia sa respecte anumite conditii pana maine, insa toate au fost incalcate. Abia ieri, pentru a inchide gura targului, Daniel Capra a facut rost de 200.000 de euro si i-a dat sub forma de imprumut echipei Petrolul, pentru efectuarea transferurilor de jucatori. Cum gasirea unei banci care sa-si asume responsabilitatea eliberarii unei scrisori de garantie bancara pentru suma de 600.000 de euro catre familia Capra nu este un lucru foarte simplu, alesii locali ploiesteni au dat inca o data verde unei afaceri cu iz de natura penala: au prelungit, pana la data de 15 martie, termenul pana la care se va putea incheia acordul dintre actionarii vechi si noi, pe de o parte, si SC Hale si Piete SA, pe de alta parte. Faptul ca decizia luata ieri de alesii locali este cusuta cu ata alba – asemenea hotararii din data de 20 februarie – a reiesit foarte clar din balbaiala existenta in proiectul votat ieri. Luni, proiectul a fost publicat pe site-ul oficial al Primariei Ploiesti. In acel document aparea negru pe alb scris ca termenul de semnare a acordului intre cele doua parti era stabilit la 8 Martie. Ieri, insa, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti, cel initial a fost extins din nou, pana la 15 martie.
Dupa toate dezvaluirile din presa referitoare la familia Capra si la firma de buzunar SC Jif SRL din Paulesti, detinuta tot de catre un membru al aceleiasi familii, consilierii locali s-au aratat dubios de ingaduitori cu solicitarea semnata de Daniel Capra, Alexandru Capra si de administratorul SC Jif SRL, trimisa ieri primarului Volosevici, de prelungire a termenului de semnare a acordului.
Consilierii liberali Iulian Teodorescu si Adrian Lupu, precum si consilierul PSD Ion Eparu si-au exprimat dubiile in legatura cu semnarea, in cele din urma, a acestui acord. Toti trei au cerut raspunsuri la intrebarile firesti legate de viitorul investitor al SC FC Petrolul si la necesitatea de regandire a protocolului dintre municipalitate si SC FC Petrolul. Cum primarul a absentat de la discutarea acestui punct de pe ordinea de zi, intrebarile s-au dovedit a fi retorice.

Violeta STOICA