FC Petrolul a pierdut primul meci oficial din noul an, 1-2 pe teren propriu cu FC Vaslui. Ploieştenii au condus la pauză, după reuşita lui Buhuşi (17), dar oaspeţii au reuşit să revină în repriza a doua, prin golurile marcate de către Wesley (62, penalti) şi Stanciu (88).

“Lupii” au început curajos confruntarea de pe “Ilie Oană”, trecând, după 17 minute, la conducere pe tabela de marcaj, graţie supergolului marcat de către Alexandru Buhuşi. “Decarul” petroliştilor a şutat senzaţional de la 20 de metri, lateral stânga, lăsându-l fără replică pe portarul Milan Borjan, iar ploieştenii au izbutit să conserve rezultatul până la pauză.
Vasluiul a revenit în joc în urma unui penalti dictat după un duel, la marginea careului de 16 metri, între Bikana şi Milanov, Wesley (62) transformând impecabil de la punctul cu var. Oaspeţii au reuşit să plece cu toate cele trei puncte de la Ploieşti, asta după ce, cu două minute înainte de final, Stanciu l-a învins pe Gritti cu un şut superb, expediat de la 19 metri, lateral dreapta, aproape de vinclul opus.
După acest rezultat, cu 18 puncte la activ, Petrolul rămâne pe locul 14 în ierarhia la zi a Ligii I, iar duminică, de la ora 21.30, va juca în deplasare, cu Rapid Bucureşti.

www.fcpetrolul.ro