* Rolul amigdalelor in apararea imuna este mult mai important decat se credea pana acum, potrivit unui studiu recent. Ele produc un tip de celule imunitare care ne protejeaza de infectii si de cancer. Despre amigdale se stie ca sunt ca o poarta de aparare impotriva microbilor, impiedicand patrunderea lor in organism. Se pare, insa, ca micile organe sunt o parte importanta a sistemului imunitar, asa incat ar trebui sa le pastram pentru cat mai mult timp posibil. Celulele imunitare pe care le produc amigdalele se numesc limfocite T si au un rol esential in identificarea si in distrugerea microbilor, dar si a celulelor canceroase. Pana acum, se credea ca aceste celule sunt produse de maduva osoasa si se dezvolta in timus (de unde si denumirea de limfocite T), un organ situat in spatele sternului. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA, au descoperit, insa, in amigdale limfocite T in cinci stadii diferite de dezvoltare. Acestea erau similare stadiilor de dezvoltare ale celulelor T din timus, dar nu identice.

* Produsele cosmetice de ingrijire a parului fac mai mult rau decat bine, afirma medicii. Acestia sunt de parere ca o dieta echilibrata, saraca in grasimi “rele”, poate preveni caderea parului. Specialistii in dermatologie spun ca mostenirea genetica, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de par sunt principalele motive din cauza carora ne putem confrunta cu pierderea podoabei capilare de la varste fragede. Dupa ce au trecut de 35 de ani, 70 la suta dintre oameni incep sa se confrunte cu rarirea podoabei capilare, sustin specialistii. Pentru a opri caderea parului, suntem tentati sa cumparam tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare intr-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi spun ca nu toate tratamentele de tipul sampoanelor sau al lotiunilor stopeaza caderea firelor de par si nici nu accelereaza cresterea podoabei capilare.

* Popcornul este cel putin la fel de sanatos ca legumele si fructele. Daca sunt preparate corespunzator, floricelele de porumb au un nivel scazut de calorii, sunt bune pentru inima si circulatia sangelui si contin o gramada de nutrienti necesari corpului. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Scranton din Pennsylvania a scos la iveala faptul ca floricelele de porumb contin o cantitate mare de substante antioxidante numite polifenoli, intr-o mai mare masura decat contin fructele sau legumele.