Joi, 8 Martie a.c., la Judecatoria Ploiesti a avut loc prima sedinta de judecata in care Danila Carmen Nicoleta, fost supervizor al Bancii Comerciale Romane (BCR) – Filiala Ploiesti a aparut in fata magistratilor, aceasta fiind acuzata de procurori de distrugere calificata si delapidare. A fost arestata preventiv in data de 22 decembrie 2011 si trimisa in judecata in ziua de 15 februarie a.c., procesul fiind amanat pentru data de 24 aprilie a.c, inculpata invocand lipsa de aparare (avocat).
Nicoleta Carmen Danila este acuzata ca, in ziua de 30 noiembrie 2011, a dat foc banilor din casa de tezaur a Sucursalei prahovene a BCR, pentru a sterge urmele unui furt creat tot de catre ea, prejudiciul estimat de catre anchetatori ridicandu-se la aproximativ 550.000 de euro.
Potrivit procurorilor, inculpata a provocat un incendiu in casa de tezaur a BCR in scopul ascunderii (sustragerii) sumei de 150.000 de euro si a deturnarii anchetei ulterioare, cauzand un prejudiciu total in valoare de 555.369, 52 de euro. Pentru recuperarea acestuia, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui apartament aflat in proprietatea acesteia, in indiviziune cu al sotului.
A fost eliberata in data de 22 februarie a.c, magistratii din cadrul Tribunalului Prahova considerand ca ea nu prezinta pericol social si ca poate fi judecata in stare de libertate, desi judecatorii Sectiei Penale de la Judecatoria Ploiesti hotarasera ca aceasta trebuie sa fie judecata in stare de arest preventiv.
Danila Carmen Nicoleta a fost scoasa din arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova cu urmatoarele obligatii: sa nu paraseasca tara, sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemata, sa se prezinte la sediul politiei prahovene conform programului de supraveghere, sa nu isi schimbe domiciliul fara sa primeasca acordul magistratilor ploiesteni.
Fl. TANASESCU