La data de 24.03.2012, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni a depistat în zona “Piatra Arsă – Cumpătul”, doi bărbaţi, care se aflau în zona împădurită şi tăiau material lemnos,
La vederea poliţiştilor, suspecţii au fugit. La scurt timp s-a reuşit prinderea lor, asupra unuia dintre ei fiind găsit un motoferăstrău.
Din cercetările efectuate împreună cu reprezentanţi ai organelor silvice, a rezultat că există suspiciuni conform cărora bărbatul ce a fost depistat cu motoferăstrăul asupra lui a tăiat fără drept material lemnos, în zona respectivă fiind găsite treisprezece cioate din speciile molid, brad şi fag.
Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.000 lei, faţă de D. Gheorghe din Buşteni fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”Tãierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rãdãcini, fãrã drept, de arbori, puieţi sau lãstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestierã situatã pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”.