Pana la aceasta ora, in judetul Prahova au fost inregistrate 18 sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei electorale.
Majoritatea sesizarilor privesc lipsa stampilei de control pe buletinul de vot sau incompatibilitatea unuia dintre membrii unei sectii de votare.
Una din sesizari a facut referire la faptul ca la o sectie de votare din orasul Baicoi, vicepresedintele sectiei a predat unui alegator mai multe buletine de vot. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa, care a intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 110 Lg.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
– tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
Tentativa se pedepseste.
– continuarea propagandei electorale, dupa incheierea campaniei electorale potrivit dispozitiilor art. 57, precum si sfatuirea, in ziua votarii, a alegatorilor, la sediul sectiilor de votare sau in perimetrul prevazut la art.76 alin.(1), sa voteze sau sa nu voteze anumite partide politice, aliante politice, aliante electorale sau candidati independenti; amenda de la 1.400 la 2.000 lei.

Persoanele care au cunostinta despre savarsirea unor fapte de natura contraventionala sau penala care pot aduce atingere bunei desfasurari a procesului electoral, sunt rugate sa apeleze de indata numarul unic de urgenta „112”.