Imediat dupa inchiderea urnelor, au fost date publicitatii, de catre televiziuni, primele rezultate ale unor exit-poll-uri realizate la nivel national si local. Potrivit acestora, voturile celor mai multi dintre alegatori s-au indreptat catre USL, care, dupa unele estimari, s-ar situa undeva in jurul a 60 la suta dintre sufragii, invingand chiar in zone stiute drept fiefuri ale PDL. In acelasi timp, potrivit acelorasi estimari, PDL ar fi obtinut doar 11 la suta dintre voturile valabil exprimate, iar liderul acestuia, fostul premier Emil Boc, n-ar fi castigat nici macar postul de primar al orasului Cluj. Primele rezultate crediteaza PP-DD ca ar fi obtinut cam 10 la suta dintre voturi, iar UDMR – circa 4 la suta.

Victor Ponta: „Ramane sa mai castigam alegerile parlamentare si prezidentiale“

“USL s-a dovedit alianta politica pe care romanii o considera legitima sa conduca Romania. Am scos PDL din capitala tarii, e un moment istoric. Am castigat, asta e foarte clar. Ramane sa castigam alegerile parlamentare si cele prezidentiale. Oamenii au avut aceasta incredere uriasa in noi, o incredere pe care nu au mai avut-o in nimeni in ultimii 20 de ani”, a declarat liderul social-democrat Victor Ponta, dupa victoria USL in alegerile locale.
Victor Ponta a mai declarat: „Sunt multumit ca prim-ministru ca am dovedit ca institutiile statului nu tin partea niciunui partid, cei care au incalcat legea au raspuns pentru incalcarea legii, indiferent din ce partid fac parte. Nu se culca nimeni pana nu aflam rezultatele complete. Multumesc celor care au muncit si muncesc si la aceasta ora in sediile noastre de campanie.Oamenii au avut aceasta incredere uriasa in noi, o incredere pe care nu au mai avut-o in nimeni in ultimii 20 de ani“.