Reprezentantii Centrului de Control si Prevenire a Bolilor din Statele Unite au anuntat inmultirea cazurilor de pacienti infectati cu o super-bacterie rezistenta la majoritatea antibioticelor.
Super-bacteria contine o enzima care o face indestructibila. Cand a fost identificata pentru prima oara, in 2008, oamenii de stiinta credeau ca aceasta enzima nu se gaseste decat in Pakistan si India. De atunci, insa, s-a raspandit in toata Asia, Europa si Statele Unite, fiind identificata in mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.Coli, informeaza www.healthmap.org. Numai saptamana trecuta, au fost identificate doua cazuri noi de persoane infectate cu bacteriile Klebsiella pneumoniae si E.Coli. Unul dintre pacienti, originar din Rhode Island, SUA, a fost tratat cu o serie variata de antibiotice, insa nici unul dintre aceste tratamente nu a dat rezultate.
Ingrijorarea oamenilor de stiinta privind rezistenta unui numar tot mai mare de bacterii la antibiotice nu este noua, insa este in crestere. In SUA, exista mai multe cazuri de persoane care mor din cauza unor infectii cu astfel de bacterii decat cele ale persoanelor care mor din cauza tuberculozei si infectiei cu HIV puse la un loc.