Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) lanseaza, la aproape doua luni de la deschiderea circulatiei pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, licitatia pentru proiectarea tehnica a unor cladiri aferente derularii operatiunilor de administrare a drumului de mare viteza.
CNADNR pune la bataie circa 100.000 de euro pentru proiectarea unui centru de intretinere si coordonare si a unui punct de sprijin, ambele obiective avand ca destinatie principala mentinerea in stare corespunzatoare de exploatare a autostrazii. Desi suprafetele de teren pe care urmeaza sa fie construite cele doua obiective sunt de 20.000 de metri patrati – centrul de intretinere – si respectiv de 4.700 de metri patrati – punctul de sprijin (care va fi amplasat in apropiere de Ploiesti), nu va fi nevoie de exproprierea terenurilor respective, pentru ca acestea sunt in administrarea directa a CNADNR.
Centrul de intretinere si coordonare va fi compus dintr-o cladire operationala, care va deservi personalul permanent, o cladire a politiei autostrazii, o cladire care va adaposti atelierul de intretinere, o cladire pentru parcarea utilajelor de intretinere si trei magazii pentru depozitarea materialelor folosite pentru deszapezire. Din constructii asemanatoare, dar de mai mici dimensiuni, va fi format si punctul de sprijin pentru intretinerea autostrazii.
Potrivit documentatiei de atribuire, proiectele tehnice ale celor doua obiective vor trebui finalizate in maximum doua luni de la semnarea contractului de prestari servicii, data stabilita pentru deschiderea ofertelor fiind 26 septembrie.
V.STOICA