Fostul portar al echipei de fotbal Steaua Bucuresti Helmuth Duckadam a fost internat de urgenta, ieri dimineata, la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, potrivit medicilor acesta fiind in afara oricarui pericol si urmand sa fie supus unei interventii minore.
Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Dan Capatana, Duckadam ar putea fi externat din spital chiar in cursul zilei de astazi, interventia la care va fi supus acesta fiind una minora. Managerul SJU Constanta a mai spus ca nu se pune problema transportarii acestuia la un spital din Bucuresti si ca interventia poate fi efectuata cu certitudine in spitalul constantean.
“Helmuth Duckadam s-a prezentat singur la spital, joi noapte, cu o usoara ischemie la nivelul antebratului si a fost internat in Sectia de Chirurgie Cardiocasculara. A fost anuntat seful sectiei respective, dar, pentru ca nu prezenta o urgenta majora, operatia chirurgicala a fost amanata pentru ziua de vineri, cand a fost programat pentru o interventie minora la artera radiala. Daca nu apar complicatii, el ar putea fi externat chiar in cursul zilei de sambata”, a declarat Dan Capatana.
Duckadam a declarat, intr-o interventie televizata, ca joi seara se afla cu fiica sa in varsta de patru ani pe faleza si ca a vrut sa o ia in spate. “M-am fortat un pic”, a spus Duckadam, mentionand ca, date fiind si “problemele anterioare”, un cheag de sange i-a blocat circulatia la antebrat.
El a relatat ca a chemat Salvarea, care a venit foarte repede si l-a transportat la spital.
Fostul fotbalist a spus ca doctorii l-au tratat foarte bine si ca in prezent este “un pic ametit”.
Raspunzand unei intrebari, Duckadam a spus ca, daca este posibil, ar prefera sa plece la Bucuresti sambata si sa nu mai astepte pana luni.
In 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operatie de inlocuire a unui vas de sange la mana dreapta, la Timisoara.
Duckadam a castigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986, la Sevilla, cand a aparat patru penaltiuri, intrand in Cartea Recordurilor. Cu “ros-albastrii” a mai cucerit doua titluri de campion si o Cupa a Romaniei. Are 133 de meciuri in prima liga si doua selectii la echipa nationala.
El are 53 de ani si este presedinte de onoare al clubului Steaua Bucuresti.