• Temerea ca se vor ingrasa este principalul motiv pentru care majoritatea fumatorilor nu renunta la tigari, desi ar dori s-o faca – in parte pentru a-si pastra sanatatea, in parte pentru a face economii. Cu un pic de disciplina, o alimentatie echilibrata si un program regulat de exercitii fizice, specialistii sustin insa ca nu vom pune pe noi niciun gram dupa ce ne lasam de fumat. Printre recomandarile nutritionistilor figureaza: 1. Nu va propuneti sa renuntati la tutun cand sunteti obosit(a) sau stresat(a), pentru ca in astfel de momente vi se face mai des foame. Exista riscul sa inlocuiti fiecare tigara cu o gustare. 2. Aruncati sau ascundeti alimentele care ingrasa si umpleti-va frigiderul cu mancare sanatoasa si gustari usoare. Preparatele grase, cu sos si dulciurile ar trebui inlocuite cu fructe, legume, lactate degresate si carne slaba.
________________________

• Alimentele inghetate pot oferi aceeasi cantitate de nutrienti precum cele proaspete. Conditia: sa fie pastrate la minus 20 de grade Celsius si pentru cel mult un an. Alternativa la varianta proaspata in extrasezon, legumele si fructele congelate trebuie puse la congelator la scurt timp dupa ce au fost culese sau cumparate. Astfel, ele isi pot pastra mai mult timp vitaminele si mineralele. In urma congelarii, totusi, se mai pierde din aroma si din culoarea lor. Sunt recomandate pentru congelare fructele proaspete, bine coapte si de dimensiuni mari. Trebuie evitate fructele si legumele patate sau putin zdrobite.
________________________

• Daca va place sa aveti pielea bronzata si v-ati petrecut tot timpul liber de peste vara facand plaja, acum, la inceputul toamnei, este indicat sa mergeti la dermatolog. Pielea, dar mai ales alunitele de pe corp pot suferi leziuni periculoase prin expunerea indelungata la razele UV, iar riscul de a face cancer de piele creste cu fiecare baie de soare. Fiti atenti la urmatoarele aspecte ale alunitei: la cele asimetrice, la cele cu margini neregulate, cu variatii de culoare si cu diametrul mai mare de 6 mm. In oricare dintre aceste situatii trebuie sa va prezentati la medicul dermatolog. Acesta va examina alunita si cu ajutorul dermatoscopului va decide daca este o leziune cu risc, care necesita sa fie indepartata.
________________________

• Apa termala “stinge” toate nevoile unui tegument cu probleme. Datorita combinatiei de minerale din compozitia sa, nu numai ca hidrateaza, dar reda pielii intregul confort. Este bine sa o folositi zilnic. Stresul, poluarea, insuficienta hidratare, expunerea excesiva la soare, alimentatia gresita, toti acesti factori, ba chiar si unii in plus, isi pun amprenta asupra aspectului pielii. Cu atat mai mult daca nu le raspundem cu un mod de ingrijire care sa estompeze efectele. Produsele pe baza de apa termala se muleaza atat de bine pe nevoile pielii, incat sunt indicate atat pentru ingrijirea cotidiana, cat si terapeutic, intr-o serie extinsa de probleme dermatologice.
________________________

• Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales inainte de inceperea sezonului rece, este siropul de catina. Este foarte util pentru copii, mai ales daca este amestecat cu miere de albine. De asemenea, opreste hemoragiile interne, elimina parazitii intestinali, ajuta la refacerea epiteliului renal si intestinal. S-a mai dovedit bun pentru incetinirea proceselor de imbatranire si la prevenirea aparitiei cancerului.