Dosarul baschetbalistului american omorat la Giurgiu se va rejudeca

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca dosarul baschetbalistului american Chauncey Hardy sa se reintoarca la prima instanta, Tribunalul Giurgiu.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri rejudecarea dosarului baschetbalistului american Chauncey Hardy, ucis anul trecut intr-o discoteca din Giurgiu. Astfel, se reintoarce la prima instanta, Tribunalul Giurgiu. In conditiile date, atat Ionut Tanasoaie, care a fost condamnat la 5 ani de inchisoare, cat si Parchetul, sunt nemultumiti de decizia luata. Tanasoaie sustine ca nu a lovit cu intentia de a ucide, iar Parchetul sustine ca pedeapsa pe care el a primit-o a fost prea mica. Pana la rejudecarea cazului, Ionut Tanasoaie ramane in arest.

Echipa paralimpica a Romaniei s-a intors in tara

Echipa paralimpica a Romaniei s-a intors de la Londra cu o medalie de aur si una de argint, dar si cu un record mondial, toate obtinute de ciclistul Eduard Novak. Desi initial Novak ar fi trebuit sa fie recompensat cu 55.000 de lei, Guvernul a decis ca suma este una modica in comparatie cu premiile celorlalti olimpici, asa ca se vor acorda 55.000 de euro. La intoarcerea in tara, sportivii romani au fost intimpinati pe aeroport de catre ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu. De altfel, ministrul Educatiei a fost un constant sustinator al sportivilor care au reprezentat Romania la Jocurile paralimpice de la Londra. Castigatorul celor doua medalii, Eduard Novak spune ca de zece ani s-a antrenat pentru acest moment. Tatal lui Eduard Novak, care i-a fost si antrenor, nu doar sustinator, este mandru de rezultatele obtinute de fiul sau la Londra. Impresionate de performantele echipei Romaniei, dar mai ales de ale sportivului Eduard Novak, autoritatile vor sa schimbe legislatia privitoare la premierea paralimpicilor. In acest fel, sumele acordate vor fi majorate iar premiul pentru medalia de aur va fi in valoare 55.000 de euro, nu de 55.000 de lei cum era pana acum.

Oltchim se confrunta cu probleme financiare grave

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca echipa campioana a Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, se confrunta cu probleme financiare grave si ca a facut un memoriu catre ANST si catre primul ministru in care solicita sprijin pentru formatia feminina. “Situatia echipei este grava. Am facut un memoriu catre Carmen Tocala, la ANST, cu rugamintea sa-l trimita mai departe catre Ministerul Economiei, care se ocupa de privatizarea Oltchim, dar si catre primul ministru Victor Ponta. Eu nu pot, si nimeni nu poate interveni, in procedurile de privatizare ale combinatului, dar am facut o prezentare a istoricului echipei. Oltchim este un brand national, e singura echipa care se poate bate in prezent cu orice adversara din lume, este inscrisa in Liga Campionilor, cu obiectiv de a castiga trofeul, iar daca va fi retrasa si se va desfiinta, EHF va dicta o amenda considerabila, plus o interdictie pentru cluburile romanesti in cupele europene”, a declarat Gatu. Presedintele Federatiei Romane de Handbal cere, in memoriu, ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim sa aiba in contractul de privatizare o clauza prin care sa fie obligat la finantarea echipei de handbal: “Am solicitat Ministerului Economiei ca oricine va fi castigatorul privatizarii sa fie obligat sa respecte o clauza care sa prevada mentinerea echipei Oltchim la standarde internationale, pe o perioada de cinci ani. Noi, dar si iubitorii de handbal, cautam solutii pentru gasirea sumei de 3 milioane de euro, cat reprezinta contractele jucatoarelor pe un an, astfel ca am mai cerut prin acest memoriu ca un nou sponsor sa fie scutit de impozite, tot timp de un an, astfel ca acest buget sa fie jumatate. Ar conta enorm”. Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, recent, intr-o conferinta de presa, ca situatia de la campioana Romaniei la handbal feminin este extrem de dificila, precizand ca daca nu va exista bugetul necesar, formatia valceana nu va incepe Liga Campionilor, nemaifiind sustinuta financiar de combinat.