Sapte primarii care au avut conturile blocate, din cauza datoriilor neachitate catre unele societati comerciale care au efectuat lucrari in localitatile prahovene, au fost salvate, ieri, de catre Consiliul Judetean Prahova.
Consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei de 645.000 de lei pentru localitatile Mizil, Izvoarele, Gura Vitioarei, Drajna, Sangeru, Jugureni si Pacureti, care nu mai puteau efectua nicio operatiune financiara, in afara achitarii salariilor, din cauza faptului ca au pierdut in instantele de judecata procesele intentate de catre constructorii care au lucrat la diferite obiective de pe raza celor sase comune si a orasului Mizil.
„Am alocat aceste fonduri indiferent de culoarea politica, avand in vedere ca primariile care au avut nevoie de deblocarea conturilor sunt conduse de catre reprezentanti ai tuturor partidelor”, a declarat Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, dupa sedinta de ieri a alesilor judeteni.
Prin hotararea luata ieri, s-au alocat catre Primaria Drajna 20.000 de lei, la Gura Vitioarei – 100.000 de lei, la Izvoarele – 50.000 de lei, la Jugureni – 185.000 de lei, la Pacureti – 90.000 de lei, la Sangeru – 50.000 de lei, iar orasului Mizil – 150.000 de lei.
Potrivit declaratiilor presedintelui Consiliului Judetean Prahova, in urmatoarea perioada ar mai putea aparea alte circa 10 cazuri de blocare a conturilor unor autoritati locale din teritoriul judetului Prahova, avand in vedere ca mai exista procese pe rol pentru ca unele societati comerciale sa-si recupereze banii datorati pentru lucrarile efectuate in special in mediul rural.
Violeta STOICA