Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere.
Reamintim că, în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulaţia este întreruptă pe DN7, în judeţul Arad, la kilometrul 540+248 de metri, între localităţile Tudor Vladimirescu şi Arad. Traficul rutier se desfăşoară deviat, din localitatea Tudor Vladimirescu, pe DJ682C – DJ709 – Centura NV Arad.
Pe DN6 Izvin – Remetea Mare (în judeţul Timiş), astăzi se efectuează lucrări de realizare a sensului giratoriu care va asigura legătura între DN6 (km 540+710 metri) şi Autostrada Timişoara – Lugoj. Circulaţia este deviată, în ambele sensuri, către drumul de legătură DN6F.
Informăm, de asemenea, că pe DN6, se circulă uşor îngreunat şi în zonele unde se execută lucrări de modernizare, iar drumul este îngustat şi traficul dirijat cu semafoare sau de către lucrători de la drumuri (Porţile de Fier I, în judeţul Mehedinţi, tronsonul Craiova – Cârcea – Caracal, la Stoeneşti, Pestra, Dăneasa şi Mihăeşti, în judeţul Olt şi Buzescu şi Roşiori de Vede, în judeţul Teleorman).
Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu efectueze în trafic manevre riscante şi să aibă cuplată centura de siguranţă pe toată durata deplasării. De altfel, legea obligă la utilizarea acestui accesoriu şi pe ocupanţii banchetei din spate a autovehiculelor.