• Sucul de morcovi e o sursa de vitamine si minerale. Contine 80% apa, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, C, K, magneziu, sulf, cupru si brom. E indicat in foarte multe afectiuni: ale aparatului digestiv, ale rinichilor, in reumatism, guta, artrita. E antiparazitar (combate tenia) si un excelent vitaminizant, avand ca efect accelerarea cresterii la copii, marirea rezistentei la infectii, marirea acuitatii vizuale. E bun si in bronsite, si in astm, scade glicemia si incetineste imbatranirea. Beti 100 ml dimineata, pe stomacul gol, ca atare sau combinat cu suc de sfecla ori de telina.
_________________
• Rodia asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Are efecte antiimbatranire, lupta impotriva aparitiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inima. Este recomandat ca femeile gravide sa consume suc de rodii, deoarece protejeaza creierul micutilor de eventualele afectiuni ce pot aparea din cauza proastei oxigenari sau a circulatiei sangelui.