Toti membrii clanului „Austrianu“ raman in arest preventiv !

Magistratii Sectiei penale de la Tribunalul Prahova au respins, din nou, cererea de inlocuire a masurii de arest preventiv cu obligatia de a nu parasi tara, inaintata de catre trei dintre membrii clanului “Austrianu”, trimisi in judecata sub acuzatia de constituire sau aderare la un grup infractional. De asemenea, cei trei inculpati au mai fost obligati si la plata a cate 150 de lei, reprezentand cheltuieli catre stat.
Ca urmare a acestei decizii, toti cei sapte inculpati ai clanului “Austrianu”, arestati in mijlocul lunii decembrie a anului 2011, urmeaza sa stea dupa gratii in asteptarea deciziei finale fie la Penitenciarul Margineni, fie la cel din Targsor.
Saltati de la domiciliu in ziua de 15 decembrie 2011, in urma unor descinderi la care au fost mobilizate importante forte politienesti din Prahova si din Bucuresti, inculpatii din dosarul penal deschis pe numele lor au solicitat – pe rand sau in corpore – de peste 10 ori liberarea din penitenciar, dar, tot de atatea ori, judecatorii le-au respins cererile de a fi judecati in stare de libertate. In schimb, la fiecare termen in care acestia solicitau sa fie scosi din penitenciar, instanta a decis ca fiecare dintre cei care au solicitat liberarea trebuie sa plateasca diverse sume – 100 de lei sau 150 de lei – reprezentand cheltuieli catre stat.
Si numarul partilor vatamate din dosarul penal deschis pe numele celor sapte inculpati a ramas acelasi de la intocmirea rechizitoriului – peste 20 ! – printre pagubiti numarandu-se SC Lukoil Romania, SC OMV Petrom SA – , precum si alte diverse firme din Ploiesti si din Capitala sau persoane fizice – cum ar fi cantaretul de muzica populara Florentin Verezesan, ruda a fostului ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas.
Reamintim ca Sandu Zamfir (zis “Austrianu”) si ceilalti inculpati au fost arestati preventiv la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, in urma unor descinderi in care au fost mobilizate importante forte politienesti din Prahova si din Bucuresti.
Urmatorul termen pentru judecarea pe fond a dosarului la Tribunalul Prahova a fost stabilit pentru ziua de 26 octombrie a.c.
Fl. TANASESCU