Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a declarat, ieri, ca aproape patru milioane de lei s-au alocat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru lucrarile aflate in derulare la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiesti. Astfel, MDRT a dat un imbold necesar pentru ca lucrarile sa se apropie de finalizare, iar ploiestenii iubitori ai sportului sa beneficieze de o noua locatie modernizata si extinsa, cat mai curand.
Desi termenul de incheiere a lucrarilor era stabilit de catre autoritatea contractanta – Compania Nationala de Investitii – pentru sfarsitul lunii octombrie, modernizarea celei mai mari sali de sport a Ploiestiului nu va fi finalizata, conform estimarilor, pana la sfarsitul acestui an, in special din cauza modificarii proiectului initial. Directorul Directiei Tehnic-Investitii din cadrul Primariei Ploiesti, Mihaela Iamandi, ne-a precizat ca la valoarea initiala a contractului – de circa 11,6 milioane de lei fara TVA – s-au mai adaugat alte circa 5,2 milioane de lei, avand in vedere ca au fost incheiate de catre autoritatea contractanta – Compania Nationala de Investitii – trei acte aditionale pentru efectuarea de lucrari suplimentare. „Din cauza vechimii cladirii, la demolari au fost descoperite defecte in structura acesteia, mai multe grinzi fisurate, precum si degradari ale acoperisului cladirii. Si la subsol au fost gasite – odata cu demararea lucrarilor de extindere – blocuri din beton care au fost demolate pentru asigurarea unei protectii si sustineri speciale. De asemenea, dotarile nu au fost incluse in proiectul initial si a fost nevoie de revizuirea proiectului. Astfel ca la subsol vor aparea sali de antrenamente, bazine de recuperare, saune. Pentru ca partea cea mai dificila a investitiei – cea de structura – a fost incheiata, se poate spune ca aproximativ 80% din lucrare este finalizata. Mai este nevoie, pe de alta parte, inclusiv de unele lucrari de mutare a unui transformator de energie electrica, care se afla in prezent mult prea aproape de cladire si care va fi amplasat la circa 25 de metri”, a declarat Mihaela Iamandi.
Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiesti a fost data in folosinta in anul 1970, iar cladirea a trecut prin cutremurele din anii 1977, 1986 si 1990. Dupa 35 de ani de exploatare, s-a pus problema consolidarii si modernizarii acestei structuri, dar si a maririi capacitatii salii si a imbunatatirii conditiilor existente timp de trei decenii si jumatate, prin prisma cerintelor actuale in domeniu, in special in situatia gazduirii unor evenimente sportive de rang national sau european. Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare si de extindere a Salii Sporturilor „Olimpia”, intreaga cladire va avea o suprafata construita de 2.697,65 metri patrati si o capacitate de 3.000 de locuri, iar Primaria Ploiesti va realiza sistematizarea zonei, prin refacerea aleilor si a spatiilor verzi.
Lucrarile la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploiesti au demarat in vara anului trecut, pe vremea cand Elena Udrea se lauda ca reface infrastructura sportiva in multe localitati ale tarii. Din pacate, la obiectivul de la Ploiesti – cea mai mare sala de sport a judetului – s-a adjudecat licitatia, contra sumei de circa 11,6 milioane de lei fara TVA, insa multiplele probleme aparute in timp au generat intarzieri in graficul lucrarilor.
V.STOICA