Petrolul îşi prelungeşte seria invincibilă, făcând pasul în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria obţinută, în această seară, la Braşov. „Lupii” s-au impus cu 2-0, prin reuşitele lui Adrian Cristea (1) şi Jeremy Bokila (62).

Confruntarea de la Braşov a început ideal pentru petrolişti, CRISTEA deschizând scorul în chiar primul minut, atunci când, după o pasă primită de la Bokila, a scăpat pe stânga şi l-a învins pe Taborda. La scurt timp, Grozav (5) a avut golul desprinderii în vârful bocancului, dar internaţionalul „lupilor” n-a profitat până la capăt de o gafă uriaşă a lui Velayos, şutând pe direcţia lui Taborda. Braşovul a replicat târziu, creându-şi prima ocazie importantă cu zece minute înainte de pauză, dar Batin n-a reuşit să-l învingă, din 12 metri, pe Bornescu. Grozav (42) a fost, din nou, aproape de golul doi, şutând, de la 12 metri, în braţele lui Taborda, iar repriza s-a încheiat cu o cursă pe stânga a lui Batin (44), însă mingea trimisă de atacantul braşovean, în faţa porţii, a fost respinsă de Yamissi.
Boudjemaa (47) şi Bokila (49) au deschis partea secundă cu două şuturi ce i-au dat mari emoţii lui Taborda, jocul inteligent al ploieştenilor împiedicându-i, mai apoi, pe amfitrioni să se apropie periculos de buturile lui Bornescu. Iar Bokila (62), după o pasă excelentă a lui Cristea, a adus şi mai multă linişte în joc şi pe tabela de marcaj, „lupii” gestionând fără mari dificultăţi finalul întâlnirii. Debut fericit, astfel, pentru Cosmin Contra, tehnicianul conducându-şi, în această seară, echipă din tribună.
FC Petrolul se califică, aşadar, în sferturile Cupei României, continuând cursa către unul dintre obiectivele propuse la începutul sezonului. Formaţia va reveni, la începutul săptămânii viitoare, pe „Ilie Oană”, cu ocazia meciului de campionat cu Concordia Chiajna, ce se va disputa luni, de la ora 20.00.