Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră pe DN1A a fost reluată în condiţii normale în zona unde din cauza unui accident grav, în care au fost implicate un autoturism şi un biciclist, traficul s-a desfăşurat îngreunat (kilometrul 108+400 metri, localitatea Gura Vitioarei, judeţul Prahova).
Îngreunat se desfăşoară, în continuare, traficul rutier pe DN65, la ieşirea din localitatea Balş (judeţul Olt) către Craiova, în judeţul Olt, din cauza accidentului produs în urmă cu aproximativ două ore şi jumătate.
Semnalăm că astăzi, 14 octombrie 2012, în judeţul Braşov, cu ocazia desfăşurării a două etape în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, circulaţia este restricţionată pe DN1E Râşnov – Poiana Braşov până la ora 19.00. Le recomandăm conducătorilor auto să circule pe ruta ocolitoare DN73 Râşnov – Braşov, DN1E Braşov – Poiana Braşov.
Reamintim, totodată, că în judeţul Gorj, în perioada 15 – 21 octombrie 2012, va fi întreruptă circulaţia pe DN66, la kilometrul 69+780 de metri, la ieşirea din Târgu Jiu către Filiaşi, din cauza unor lucrări la un pasaj de cale ferată. Din această cauză, recomandăm următoarele rute alternative:
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone: Târgu Jiu – strada Victoria, DJ 663A – Văcarea, DJ 663 Văcarea – Tâlveşti, DC62 – Urecheşti, DN66 Drăguţeşti;
– pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone: Târgu Jiu – Calea Severinului, DN67 – Câlnic, DJ674C Şomaneşti, DN66 Vârţ.
Întrucât pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi se semnalează ceaţă, îi sfătuim pe conducătorii auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să mărească distanţa în mers, iar atunci când ceaţa este densă, trebuie să folosească luminile de ceaţă, împreună cu cele de întâlnire.