La aproape două luni distanţă de la ultimul eşec suferit în campionat, Petrolul a pierdut, în această seară, la Mediaş, în faţa lui Gaz Metan, în meciul ce a pus capăt primei părţi a Ligii I. Gazdele s-au impus cu scorul de 2-0, marcând câte o dată în fiecare repriză, prin Astafei şi Bawab.

Petrolul a început ezitant confruntarea de la Mediaş, cu o evoluţie ce n-a mai fost la fel de consistentă ca la precedentele întâlniri, lucru care avea să se cunoască destul de repede pe tabela de marcaj. Gazul a deschis scorul în minutul 20, la un contraatac ce a prins dezorganizată defensiva ploieşteană, iar centrarea lui Llullaku, trimisă de pe stânga, la colţul lung, a fost fructificată cu o lovitură de cap, expediată din 6 metri, de către Astafei. „Lupii” au replicat destul de timid, nereuşind să-şi creeze ocazii clare de gol până la pauză, doar o lovitură liberă bătută înşelător de Cristea (30) şi o pătrundere a lui Bokila (43) având darul să-i dea ceva emoţii lui Pleşca.
Partea a doua a început cu o echipă a Petrolului ieşită mult mai motivată de la vestiare, dar şi fără şansă, atâta vreme cât, imediat după reluare, şutul lui Grozav (46), din 14 metri, l-a „şters” pe Bokila şi, mai apoi, a întâlnit transversala porţii apărate de Pleşca. Ploieştenii au continuat să atace, în căutarea golului egalizator, însă n-a lipsit mult să fie taxaţi după o nouă inexactitate în defensivă, atunci când Bawab (59) a pătruns nestingherit până în marginea careului „mic”, dar Bornescu a avut un reflex excelent, respingând în corner. Din păcate, însă, trupa lui Contra avea să primească lovitura decisivă în minutul 67, la o fază la care „centralul” Iulian Dima a considerat că Galamaz l-a faultat în careu pe Buzean, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată de Bawab.
2-0 a rămas scorul final, Petrolul încheind, astfel, cu o înfrângere turul campionatului. Marţi, echipa noastră va lupta pentru calificarea în semifinalele Cupei României, întâlnind pe Concordia Chiajna, într-un meci ce se va disputa pe „Ilie Oană”, de la ora 20.30.