În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 05.12.2012, ora 10:35 – transport persoană supraponderală
În municipiul Ploieşti, strada Bobâlna, echipajele de pompieri au intervenit pentru a o transporta pe numita B. Raluca, în vârstă de 65 de ani, din imobilul proprietate personală la ambulanţa SAJ Prahova, în vederea transportării la UPU Ploieşti.

– 05.12.2012, ora 13:41 – incendiu tablou electric
În municipiul Ploieşti, strada Sld. Erou Arhip Nicolae, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit intr-un apartament la un panou electric, proprietar T. Georgeta .
Au ars: tabloul electric din PVC al apartamentului, contorul electric şi aproximativ 0,5 ml izolaţie cablu.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 300.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – tablou de distribuţie, manon, doză, cu defecţiuni, neizolat corespunzător sau suprasolicitat.

– 05.12.2012, ora 14:42 – incendiu şcoală cu clasele I-IV
În comuna Şirna, sat Şirna, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o şcoală primară.
Au ars: aproximativ 20 mp astereală lemn şi grinzi de lemn de la plafonul şcolii. În urma intervenţiei, s-au degradat plafonul clădirii, materiale didactice şi holul clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 2.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic – coş de fum aplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

– 05.12.2012, ora 15:16 – incendiu casă particulară
În comuna Poseşti, sat Valea Screzii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 75 mp şi mobilierul dintr-o cameră de locuit.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 60.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 15.000 lei.
Cauza probabilă: efectul termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Echipajele SMURD au intervenit în 17 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.