Campioana CSU Asesoft nu se va mai baza, din această săptămână, pe serviciile lui Darius Hargrove. Americanul, aflat la cel de-al 6-lea sezon în tricoul alb-albastru, era principalul marcator al ploieștenilor atât în campionatul Ligii Naţionale (14 pct/meci), cât şi în EuroChallenge (16 pct/meci).

Partida cu BC Miercurea Ciuc a fost ultima pentru Darius Hargrove la CSU Asesoft, aşa cum a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele executiv al campioanei. „Conducerea clubului a decis să rezilieze contractul lui Hargrove din motive întemeiate, americanul plecând deja în SUA, unde îl aşteaptă familia. Suporterii nu trebuie să fie îngrijoraţi, întrucât lui Hargrove i se va găsi, în cel mai scurt timp, un înlocuitor pe măsură”.

Baschetbalistul de peste Ocean este primul care părăseşte corabia ploieşteană după ratarea campaniei europene. „Este primul pas spre schimbarea echipei. În iarnă, vor fi făcute şi alte modificări. Chiar dacă, în EuroChallenge, lucrurile nu au ieşit aşa cum ne-am dorit, vrem să atacăm cu forţe proaspete cele două trofee rămase în joc pe plan intern.Avem nevoie de o revitalizare, de nu soc”, a încheiat Ionuţ Georgescu.

În acest moment, lotul campioanei CSU Asesoft mai numără doar 5 jucători străini: Vladimir Tica, Ivars Timermanis, Robert Nyakundi, Vukasin Mandic şi Aleksandar Vlahovic. Dintre aceştia, doar primul a semnat, în vară, un contract valabil pe doi ani.