Ieri dimineata, la sediul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret (DJST), reprezentantii institutiei respective au organizat festivitatea de premiere a celor mai valorosi sportivi din Prahova. Dar, ca de obicei, prezenta celor premiati a fost redusa, premiile fiind ridicate in special de antrenorii acestora.
Cel care a inmanat premiile a fost chiar directorul DJST, Laurentiu Nicolescu, alaturi de consilierul pe probleme de sport al primarului Ploiesti, Corina Ungureanu, si de inspectorul scolar Robert Munteanu.
Cele mai importante premii au fost oferite formatiei de baschet CSU Asesoft Ploiesti – pentru cea mai buna echipa din Prahova, si Alinei Dumitru (CSM Ploiesti-Steaua Bucuresti) – pentru cea mai buna sportiva a judetului. Cupa si diploma destinate clubului Asesoft au fost ridicate de presedintele Ionut Georgescu, care a accentuat marea dorinta a gruparii de a reveni la Ploiesti din 2013.
Alina Dumitru nu a fost prezenta, premiul sau fiind ridicat de catre antrenorul coordonator al clubului ploiestean, Gheorghe Savu.
Pe lista celor premiati din randul sporturilor olimpice s-au mai numarat judoka Andreea Chitu si reprezentantii Clubului Sportiv Orasenesc Sinaia Maria Mazilu, Cosmin Chioibasu, Silviu Mesarosi, Valentin Cretu, Ana Constantin si Andreea Grecu.
In ceea ce priveste sporturile neolimpice au fost acordate premii sectiei de karate traditional de la CSM Ploiesti (antrenor Liviu Apostol), celei de karate do de la Conpet Petrolul Ploiesti (antrenor Aurelian Nicolae), echipei feminine de popice Conpet Petrolul Ploiesti (antrenoare Luminita Dogaru) si sportivilor Cristinel Covrig, la radioamatorism, si Gabrielei Tascu, la sambo, ambii de la Petrolul Ploiesti.
Dupa cum ne-a confirmat directorul DJST, Laurentiu Nicolescu, suma totala a premiilor a fost de numai 10.000 de lei, impartita conform rezultatelor obtinute, cel mai mult primind Alina Dumitru – 2000 de lei. Profesorul Nicolescu a dorit sa accentueze faptul ca a urmarit, in mod special, premierea si a performantelor din sporturile neolimpice si a mai reiterat ideea ca pentru a se obtine rezultate cat mai bune la nivelul judetului este nevoie de o colaborare cat mai buna intre cluburile prahovene si DJST.
Petre APOSTOL