* Nu lasati gripa sa va afecteze activitatea. Puteti utiliza cateva trucuri usoare. Mancati iaurt. Produsele lactate sunt alimente complete. Nutrientii principali sunt calciul si fosforul, minerale vitale in procesul de crestere si de refacere a organismului, esentiale pentru combaterea bolilor. Se consuma un iaurt la fiecare masa, pentru stimularea digestiei. Beti cafea. Virusurile, in special cele gripale, au nevoie de 3 zile pentru a incuba in organism. Consumul de cafea ajuta la eliminarea toxinelor si a bacteriilor infectioase din organism. Cele mai multe bacterii se dezvolta in stomac, astfel ca lichidele sunt extrem de importante pentru diluarea si eliminarea acestora. Nu uitati de inhalatii. Inhalatiile, facute 3-4 seri la rand, inainte de culcare, cu plante puternic aromate, precum menta, busuiocul, cimbrisorul, va curata si dezinfecteaza caile respiratorii, ferindu-va de raceala si de gripa. Plimbati-va! O plimbare alerta de 45 de minute, 3 – 4 zile pe saptamana, imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul de imbolnaviri. Este recomandat sa mergeti repede, insa nu sa alergati.

* Pentru ca in aceasta perioada foarte multe persoane tin dieta ca sa poata manca pe saturate de sarbatori sau pur si simplu pentru ca rochia sau costumul sa le vina perfect de Revelion, e foarte important sa se evite cateva greseli alimentare. Cele mai importante dintre acestea sunt: nerabdarea si obiectivele nerealiste. O alta greseala este absenta micului dejun, in conditiile in care consumarea zilnica a unui mic dejun copios este esentiala pentru furnizarea energiei necesara organismului inca de dimineata si pentru prevenirea aparitiei poftei de dulce. Cantitatea mare de alimente ingerate constituie o alta greseala. Alimentele consumate trebuie contabilizate atat cantitativ, cat si calitativ. De multe ori, e indicat sa se noteze tot ce se consuma si, mai ales, la ce ora.

* Ceapa combate inflamatiile prostatei. Barbatii care au probleme cu prostata se plang ca, de-a lungul anilor, tratamentul recomandat de urologi nu are efectele asteptate, deoarece durerile in abdomen se mentin si atunci cand urineaza. Imbucurator este faptul ca urologii californieni au descoperit “un leac” foarte eficient, la indemana bolnavilor care se confrunta cu aceste probleme. Este vorba despre ceapa, leguma care contine quercitina, un antiinflamator foarte puternic. Desi vinul rosu, ceaiul verde si prazul contin aceasta quercitina, consumul de ceapa are un efect mai puternic, apreciaza specialistii californieni.