Krasnye Samara – CSU Asesoft, astazi, ora 17:00, Sport.ro
Ploiestenii incearca sa paraseasca grupele FIBA EuroChallenge cu capul sus. Eliminati prematur, dupa doar trei saptamani de la startul competitiei, campionii Romaniei pot da o cu totul alta imagine aventurii europene in ultimele doua jocuri, cu Krasnye Samara, respectiv cu Keravnos Nicosia.
In istoria participarilor sale in intrecerile intercluburi din Europa, formatia CSU Asesoft nu a fost niciodata eliminata cu doua jocuri inaintea incheierii fazei grupelor. In doua randuri, in 2003 si 2008, „alb-albastrii” si-au aflat singuri verdictul in chiar ultima etapa, fara a depinde de niciun alt rezultat.

Rusii, deja calificati

Krasnye Samara a respectat calculele hartiei, care o dadeau drept favorita la castigarea grupei B, si a obtinut, dupa doar patru partide, calificarea in fazele superioare. Cu victorii pe linie – trei dintre acestea de necontestat si o a patra, cu CSU Asesoft, la Brazi, „pe muchie” -, rusii mai au nevoie de un singur succes in ultimele doua jocuri pentru a termina pe prima pozitie si, astfel, a-si “croseta” un parcurs ceva mai usor in Top 16.
La polul opus se afla echipa lui Vladimir Arnautovic. Eliminata si matematic, saptamana trecuta, formatia CSU Asesoft mai detine sanse minime de a evita ultimul loc in grupa, doua victorii fiind necesare, dar nu neaparat suficiente pentru a urca pe „podium”.

Arbitreaza lupta pentru calificare

Ramasa fara un obiectiv palpabil, formatia CSU Asesoft poate juca un rol esential in lupta dintre finlandezi si ciprioti pentru ocuparea pozitiei secunde. Acest lucru se va intampla insa doar in cazul in care, la Joensuu, in celalalt meci al grupei, Kataja se impune la cel mult 5 puncte diferenta in partida cu Keravnos. In aceasta situatie, peste o saptamana, Joensuun Kataja ar deveni suporterul numarul 1 al ploiestenilor, care, in eventualitatea unei victorii cu Keravnos, ar trimite formatia finlandeza in faza urmatoare.
Bogdan CHITIC